Politika para sportit

Para se Kosova ta “përulte” Serbinë me arrestimin e Marko Djurić-it, Serbia u përpoq ta përulte Kosovën në një mënyrë tjetër. Mua më duket e turpshme, e lojërat e ndyta që...

Dije me vërtetim

Në shumicën e vendeve të të zhvilluara dija konsiderohet kapitali më i madh i një vendi dhe resurs që zgjatë po aq gjatë sa pranohet ajo dije, e gatshme që të...

Përqafimi serbo-shqiptar

Ekscesi më i fundit i cili flet në favor të kësaj është arrestimi i fatkeqit Marko “Aco, serb” Đurić-it. Secili që pak më seriozisht e ndjekë politikën, do të vërejë...

Për çfarë nuk duhet të jetë dialogu

Në kohën kur flitet për një marrëveshje gjithëpërfshirëse, detyruese-ligjore mes Kosovës dhe Serbisë, e cila do të duhej t’i normalizonte raportet, asgjë e qartë nuk del as nga Prishtina, as nga...

Propozimi i Moschopoulos-it për Marrëveshjen historike Kosovë-Serbi

Në një studim të publikuar muajin e kaluar në Athinë, ish-shefi i zyrës ndërlidhëse greke në Prishtinë, Dimitris A. Moschopoulos ka propozuar elementet  kryesore të një marrëveshjeje finale Kosovë-Serbi. Studimi rreth 30...

Një botë më e mirë

Na ishte njëherë një bend mitrovicas. Dhe atë jo çfarëdo bendi. Na ishte njëherë një Big Band. Kur jeni pjesë e gjeneratës së cilës nuk i kujtohet ai bend i madh,...

Dekada

Kanë kaluar 10 vite që nga koha kur u shpall pavarësia e Kosovës, dhe kjo, nëse do ta shikonim në mënyrë të paanshme, nuk do të paraqiste kurrfarë problemi. Mirëpo, gjatë...

Pajtimi si komunikim

Derisa Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka hapur një debat të vështirë për të vërtetën dhe pajtimin duke nisur themelimin e Komisionit të së Vërtetës dhe Pajtimit, ky proces po sfidohet...

Shënimi i muajit

Ndonëse i shkurtër, muaji këtë herë ishte i ngjeshur me zhvillime në fushën e Dialogut për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës e Serbisë - më shumë se muajt e tjerë për tashmë...

Marrëveshja finale Kosovë – Serbi për t’i mbyllur çështjet e hapura, thotë Tahiri

Mungesa e progresit dhe konfrontimet e shpeshtuara mes Kosovës dhe Serbisë kanë shtruar nevojën për një riformulim të procesit dialogues. Edhe bashkësia ndërkombëtare është e vendosur ta ndryshojë formatin aktual të...