Shumëperspektiviteti – mbjellja e farave të pajtimit

Intervistë me Joana Hansonin dhe Shkelzen Gashin: Pas prezantimit të projektit “Mësimdhënia shumëperspektivëshe e historisë në...

A look back at 2017 through our most-read stories

Ups and downs in Kosovo during 2017, as discussed through Prishtina Insight’s top 10 most-read...

E VËRTETA E NJËANSHME E SË KALUARËS

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, këtë vit inicioi themelimin e një Komisioni për të Vërtetën...

Shqiptarët dhe dy historitë e ndryshme komuniste

Më 12 shtator, New Perspektiva dhe D4D (Democracy for Development) e organizuan një debat lidhur...

Përmirësimi i gabimeve nga librat e historisë

Së fundmi në Sbunker u diskutua historia që mësohet sot në shkollat e Kosovës, mënyrën...

Joanna Hanson për Urban FM

https://www.youtube.com/watch?v=VESEE84wQcs&feature=share https://www.facebook.com/radiourbanfm/

President Vucic, I’m just asking

Serbian President Aleksandar Vucic’s recent op-ed asks Serbs to accept the reality in Kosovo. But...

Less than ten years after independence, is it all over for the “Newborn” spirit in Kosovo?

While the hostel is barely beginning to wake, and with the eyes of the visiting...

A duhet Evropa të udhëzojë për ndryshimin e perspektivës për mësimdhënien e historisë?

Në Kosovë, një numër i madh i teksteve dhe materialeve mësimore që përdoren edhe në...

Train and Circus

While we are facing much bigger problems, our politicians send us trains. Rather than making...

Debat për Telefonat e menqur

https://youtu.be/UXB779pQOPM

Debati Raporti Prind Femijë

https://www.youtube.com/watch?v=vF3MAleRQWY&feature=player_embedded

Awkward responsibilities

Prishtina insight On the third anniversary of the first agreement between Kosovo and Serbia in Brussels,...

Rileximi artistik si kundërpërgjigje ndaj propagandës së viteve ‘90

Koha Propaganda e medieve në kohë lufte vihet në pikëpyetje bashkë me manipulimin e përgjegjësinë historike,...