BE Kërkon suspendimin e përkohshëm të taksës

0
154

Komisioni Evropian ёshtё shprehur i gatshëm qё tё ofroj ndihmё Prishtinës dhe Beogradit nё tejkalimin e krizёs sё shkaktuar me rastin e vednosjes sё tarifave pёr mallёrat e importuara nga Serbia.

Frederica Mogherini, pёrfaqёsuesja e lartё e BE-sё pёr politikё tё jashtme dhe sigurim, Joahnnes Hahn koimsar pёr zgjerim si dhe Cecilia Malmstrom Komisare pёr tergёti, kanё dёrguar mё 12 dhjetor, letёr kryeminstrit Ramush Haradinaj nё tё cilёn shprehet gadihёmmёria pёr njё, siç thuhet, format tё pёrshtatur posaçërisht pёr Kosovёn e Serbinё e ku do tё gjindej urgjentisht njё zgjidhje praktike dhe konkrete pёr çështje tё ndryshme tregёtare.

Tre pёrfaqёsues tё BE-sё ofrojnё nё mes tjerash qё njё prej zgjidheve tё jetё qё emërtimi “UNMIK” në marrёvёhejn e CEFTA-s të zëvendësohet me emrin e Kosovёs por me fusnotё.

Mirёpo, ata kёrkojnё nga kryeministri qё para tё hёnёs, tё dёshmojё gadishmёrinё pёr gjetje tё zgjidhjes.

“Si shenjë e vullnetit të mirë, me qёllim tё lehtёsimit tё bisedave, I bёjmё thirrrje qeverisё suaj qё tё suspendojё implementimin e tarifave, dhe atё para takimit tё KЁshillit tё MSA-sё, si masё kalimtare para gjetjes sё zgjidhjes pёr tё gjitha problemet e identifikuara”, thuhet nё lёtrёn e dёrguar javёn e kaluar nё adresёn e kreyministrit Kosovar.

Nesёr nё Bruksel mbahet takimi i rregullt vjetor i Këshillit tё Stabilzlim Asociimit me Kosovёn, ku delegacionin do e udhёheqё vet shefi i qevrisё kosovare. Tre pёrfaqёsues tё Bashkimit Evropian do dёshironin qё bisedat tё nisin nё margjinat e kёtij takimi pikërisht nesёr, andaj nё letrёn e 12 dhjetorit kanё kёrkuar nga kreyministri Haradinaj tё emrёoj pёrfaqёsuesin e tij i cili do merrte pjesё nё takimet pёrgaditore. Meret vesh nga burimet diplomatike se kreymnistri Haradinaj, dje ka dёrguar pёrgjigjje formale, duke e ka refuzuar ofertёn e Komsionit Evropian tё cilёn, siç merret vesh, e ka cilёsuar si tё vonuar.

(rtklive.com, 16/12/2018)

SHARE