Mungesa e vetëdijes dhe frustrimet

Këto ditë jemi dëshmitarë të cenimit të marrëveshjes për tregtinë e lirë (CEFTA) nga ana e Kosovë ndaj Serbisë. Në të vërtetë, menjëherë pas dështimit të pranimit të Kosovës në Interpol,...

Luftë ekonomike apo të shtëna kuturu

Mediat në Serbi dhe në regjion këto ditë i ka dridhur lajmi se Qeveria e Kosovës mori vendim  për ngritjen e taksës për importimin e mallrave nga Serbia dhe BeH, së...

Media mbi vendosjen e taksës 100% për produktet nga Serbia dhe BeH

Qeveria e Kosovës këtë javë vendosi të zbatojë si masë taksën prej 100% ndaj produkteve të importuara me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina. Për më shumë, përmes këtij vendimi,...

Pagat e dyfishta shkaktojnë pakënaqësi në Ranillug 

Kohë më parë, në Prokurorinë Themelore në Gjilan është ngritur aktakuzë ndaj një zyrtari të komunës së Ranillugut për ‘mospërfillje të gjykatës’’. Sipas aktakuzës, Davor Petković, aktualisht nënkryetar i Komunës, nuk...

Pasojat politike dhe praktike të dështimit në Interpol

Kosova dështoi të anëtarësohet në Interpol. Pas vitit 2015 dhe 2016, ky është dështimi i tretë i Kosovës për t’u anëtarësuar në këtë organizatë. Vitin e kaluar Kosova u tërhoq nga...

Afat për të menduar 

Qe një kohë të gjatë të gjithë së bashku po e ndjekim dhe komentojmë procesin e negociatave për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë kështu që duke bërë këtë jemi...

Vizitat që nuk duhet t’i gëzojnë, por t’i brengosin serbët

Zyrtarët e lartë të shtetit serb zgjedhin të vizitojnë shpesh Kosovën, sidomos kur kanë kohë zgjedhjesh. Njëjtë po ndodhë edhe kur po kanë ndonjë vështirësi në dialogun me Kosovën, ose ndonjë...

Gjuha shqipe në televizionin publik serb 

Ka disa vite që nuk e ndjek televizionin; ta lodhë trurin, krijon imazh të rrejshëm, thjesht të ngarkon. Për të gjitha që kam nevojë i gjej në rrjet, kryesisht përdor një...

Veriperëndimi i Kosovës dhe ‘Ahtisaari Minus’

Kur Kosova ishte pavarësuar nga Serbia, Veriperëndimi* i vendit synonte të ndahej dhe të bashkohej me Serbinë. Rreziku për një lëvizje të tillë, edhe pse i menaxhuar, ka qenë real që...

Hapa të vegjël drejt pajtimit

Pothuajse 20 vjet pas luftës në Kosovë, procesi i pajtimit ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve është larg të qenit i suksesshëm. Për shkak të grindjeve politike, ndarjes së njerëzve, urrejtjes e cila...