Përmbledhje reagimesh lidhur me futbollistin serb që pranoi të luajë për Kosovën

Futbollisti 17 vjeçar nga Graçanica, Ilija Ivić, tashmë tre vjet luan për klubin e Flamurtarit në Prishtinë, ndërkaq gjatë muajit shkurt ka nënshkruar edhe kontratë profesionale, si një nga të rinjtë...

Shënimi i muajit

Shkurti i këtij viti të brishtë u shënua me marrëveshje, letërkëmbime, takime e debate (në nivel konferencash ndërkombëtare e në nivel mediash sociale) në lidhje me Dialogun midis Prishtinës e Beogradit. Katër...

Lidhni rripin e sigurisë, një pilot i ri në kabinë

Që nga fillimtetori kur ambasadori Richard Grenell u emërua si Emisar Special për dialogun Kosovë-Serbi, u kuptua se presidenti amerikan, Donald Trump, e ka të rëndësishme çështjen më të komplikuar të...

Marrëveshja ‘finale’ Kosovë-Serbi mund të bëhet, por të zgjasë veç deri vitin tjetër

Kosova e ka një kryeministër të ri, e me të edhe një qasje të re për dialogun me Serbinë. Kjo qasje është thënë nga kryeministri se do të jetë e kujdesshme,...

Serb në reprezentacionin e Kosovës!

Për shtatëmbëdhjetëvjeçarin Ilija Iviç, të lindur në komunën e Graçanicës, opinioni i gjerë për herë të parë dëgjoi jo sepse ai është një nga futbollistët e rinj më të talentuar nga...

Njohja apo mosnjohja e Kosovës – kush e çan më kokën për këtë?

Kanë kaluar dymbëdhjetë vite qëkur Kosova në shkurt 2008 e shpalli pavarësinë. Që prej atëherë e deri më sot është e përhershme lufta midis politikanëve në Serbi dhe në Kosovë rreth...

Fëmijëria e Kosovës ka mbaruar, vitet e adoleshencës po fillojnë

E hëna e ardhshme shënon 12 vjet që kur Kosova shpalli pavarësinë e saj pas një lufte të gjatë me Serbinë dhe vitet e adoleshencës së Kosovës fillojnë me shpresa të...

Ndahen çmimet për ese të historisë me metodologjinë shumë-perspektivëshe

Në fund të janarit, në ambientet e ngrohta të Muzeut të Kosovës, u mblodhën gjimnazistë të gjashtë shkollave të mesme të larta të Kosovës. Shumë prej tyre po e vizitonin Muzeun...

Shënimi i muajit

Me fillimin e vitit të ri u vërejt një angazhim më i madh i Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në procesin e normalizimit të marrëdhënieve midis Kosovës e...

Media mbi marrëveshjet e fundit Kosovë-Serbi

I dërguari special i presidentit amerikan, Donald Trump, për dialogun Kosovë - Serbi, Richard Grenell, brenda pak kohësh arriti të ndërmjetësojë nënshkrimin e marrëveshjes ndërmjet autoriteteve të Kosovës dhe të Serbisë...