Muzika si mënyrë tjetër e ballafaqimit me të kaluarën

Duke ruajtur trashëgiminë muzikore dhe gjuhën e paraardhësve të saj sefardik, këngëtarja Yasmin Levy kultivon një mënyrë tjetër të ballafaqimit me të kaluarën. Ne dëshirojmë të tregojmë se është i mundshëm trajtimi...

Media mbi aktivitetin e Delegacionit shtetëror të Kosovës për bisedimet me Serbinë

Në fillim të janarit, në Bruksel u zhvillua takimi i parë ndërmjet Delegacionit shtetëror të Kosovës për dialog me Serbinë dhe Përfaqësueses së Lartë të Bashkimit Evropian për Politika të Jashtme...

Et tu, FIBA

Muajin e kaluar Kosova është pranuar si anëtare me të drejta të plota në FIBA (Federata Ndërkombëtare e Basketbollit). Lajmi i gëzueshëm, do të thoshin shumë njerëz. Kjo është federata e...

Çfarë thonë media për dialogun dhe normalizimin?

Pas takimit në Bruksel, në fund të gushtit, mes presidentit serb Aleksandar Vučić dhe atij kosovar, Hashim Thaçi, të lehtësuar nga Shefja e Politikës së Jashtme të BE-së, Federica Mogherini, pati...

Politika e shtyrjes në Kosovë dhe Serbi

Bona fide, ose "me mirëbesim", është një term që shpesh e dëgjojmë në lidhje me dialogun e Brukselit. Zyrtarët e BE-së, si dhe përfaqësuesit e Serbisë dhe të Kosovës thonë se...

Gjendje para lufte, lëshim i topit në tokë apo përshpejtim i gjërave?

Jemi dëshmitarë të tensioneve të reja në marrëdhëniet midis Serbisë dhe Kosovës kohët e fundit. Shkak i drejtpërdrejtë për këtë ishte një tren jotipik të cilin Serbia e vendosi në linjën...

Për herë të parë pranë njëri-tjetrit

(Lojërat Olimpike Evropiane – Baku 2015) Këtë vit në Baku, kryeqytetin e Azerbejxhanit, po mbahet një ngjarje historike. Lojërat e para Olimpike Evropiane janë gjithsesi një ngjarje historike. Mirëpo, do të thosha...

Pyetje, jo arsyetime

Ndërsa pluhuri që u ngrit me adresimin e tij përmes shtypit tashmë kishte rënë, e pritëm një fjalim të ri me po të njëjtën tematikë. Këtë herë përmes televizionit. Presidenti Vučić,...

Bashkësia e komunave serbe – a është kjo ajo që serbët me të vërtetë...

„Bashkësia e komunave serbe do të formohet këtë vit. Ajo është shumë e rëndësishme për integrimin e shëndetësisë dhe arsimit nën kulmin e institucioneve kosovare. Do të formohet në përputhje me...

Diversiteti et(n)ik

Argumentet shërbejnë që t’i bindin njerëzit për vërtetësinë apo idetë e gabuara të një teorie dhe për këtë arsye janë mjet kyç në lëmin e shkencës, kritikës, debatit dhe dialogut. Megjithatë,...