Mbi incidentet që mund të kenë motive ndëretnike

Mbi incidentet që mund të kenë motive ndëretnike

Edhe një ‘sulm’ enigmatik në Parallovë

Në fillim të muajit korrik është raportuar se një plak serb është sulmuar me pushkë ajrore në afërsi të fshatit Parallovë të Novobërdës. Banorë të zonës dhe përfaqësuesë të fshatit, të...

Sipas policisë, i kthyeri në Berkovë nuk dyshon se sulmi ishte kryer nga fqinjët

Ende nuk dihet se kush i ka shkrepur plumbat që qëlluan shtëpinë e një të kthyeri në komunën e Klinës në fillim të vitit të 2016. Pas hetimeve të kryera nga...

Mbetet e pazbardhur djegia e 25 koshereve në Pasjan

Djegia e 25 koshereve të bletëve vitin e kaluar, pronë e një serbi në fshatin Pasjan, ka mbetur akt i pazbuluar dhe organet e rendit ende janë duke zhvilluar hetime. Bletari nga...

Djegia “misterioze” e veturave të zyrtarëve të Graçanicës

Veturat e zyrtarëve të Komunës së Graçanicës disa herë kanë qenë cak i zjarrvënieve, të cilat deri më tani kanë mbetur të pazbardhura nga Policia e Kosovës. Megjithëse nuk janë gjetur...

Rasti i therjes me thikë të dy të rinjve serbë ende në fazën e...

Sulmi me thikë ndaj dy personave të nacionalitetit serb, Slobodan Savić (26) dhe Marko Mirković (18), në fshatin Gërnçar në komunën e Kllokotit, është ende në fazën e gjykimit. Rasti kishte...

Sulmet e pandriçuara kundër serbëve në Kosovë

Ndriçimi i krimeve që mund të jenë ndëretnike vazhdon të mbetet sfidë e madhe për autoritetet në Kosovë. Organet ndjekëse deri më tani kanë dështuar t’i zbulojnë motivet e disa sulmeve...

Policia nuk ka mundur të kontaktojë me viktimën pas incidentit në Ropotovë

Trajko Petrović (75) nga fshati Ropotovë i komunë së Gjilanit ishte rrahur dhe grabitur në shtëpinë e tij në nëntor të vitit 2016 nga persona deri më tani të paidentifikuar. Por...

Prokuroria thotë se krimi në Talinoc më 2012 nuk ka motive etnike

Vrasja e çiftit serb Milovan dhe Ljiljana Jevtić në fshatin Talinoc të Ferizajt, në vitin 2012, sipas prokurores së rastit, nuk dyshohet se ka të bëjë me vepër penale për motive...

Edhe sulmi në Serbobran ende duke u hetuar

Ditën e njëjtë kur ishte kryer sulmi në fshatin Gorazhdec të Pejës, në dhjetor 2015, në Serbobran të komunës së Istogut, ishte sulmuar me armë zjarri dyqani i një pronari serb....