Mbi incidentet që mund të kenë motive ndëretnike

Mbi incidentet që mund të kenë motive ndëretnike

Rasti i therjes me thikë të dy të rinjve serbë ende në fazën e...

Sulmi me thikë ndaj dy personave të nacionalitetit serb, Slobodan Savić (26) dhe Marko Mirković (18), në fshatin Gërnçar në komunën e Kllokotit, është ende në fazën e gjykimit. Rasti kishte...

Prokuroria thotë se krimi në Talinoc më 2012 nuk ka motive etnike

Vrasja e çiftit serb Milovan dhe Ljiljana Jevtić në fshatin Talinoc të Ferizajt, në vitin 2012, sipas prokurores së rastit, nuk dyshohet se ka të bëjë me vepër penale për motive...

Policia nuk ka mundur të kontaktojë me viktimën pas incidentit në Ropotovë

Trajko Petrović (75) nga fshati Ropotovë i komunë së Gjilanit ishte rrahur dhe grabitur në shtëpinë e tij në nëntor të vitit 2016 nga persona deri më tani të paidentifikuar. Por...

Sulmet kundër të kthyerve, porosi se nuk janë të mirëseardhur

Një çift serb i kthyer në Klinë, Živan dhe Ruža Mazić, në nëntor të vitit 2015 kishte qenë cak i një sulmi. Sipas raportimeve, shtëpia e tyre ishte sulmuar me gurë....

Policia thotë se do ta vizitojë familjen Radić për ta njohur me hetimet

Kapja në flagrancë e tre djemve duke vjedhur arra në pronën e Stevan Radić-it ishte pasuar me një sulm fizik mbi këtë serb 72 veçar nga Rahoveci. Pas raportimit të incidentit,...

Djegia “misterioze” e veturave të zyrtarëve të Graçanicës

Veturat e zyrtarëve të Komunës së Graçanicës disa herë kanë qenë cak i zjarrvënieve, të cilat deri më tani kanë mbetur të pazbardhura nga Policia e Kosovës. Megjithëse nuk janë gjetur...

Sipas policisë, i kthyeri në Berkovë nuk dyshon se sulmi ishte kryer nga fqinjët

Ende nuk dihet se kush i ka shkrepur plumbat që qëlluan shtëpinë e një të kthyeri në komunën e Klinës në fillim të vitit të 2016. Pas hetimeve të kryera nga...

Edhe një ‘sulm’ enigmatik në Parallovë

Në fillim të muajit korrik është raportuar se një plak serb është sulmuar me pushkë ajrore në afërsi të fshatit Parallovë të Novobërdës. Banorë të zonës dhe përfaqësuesë të fshatit, të...

Sulmet e pandriçuara kundër serbëve në Kosovë

Ndriçimi i krimeve që mund të jenë ndëretnike vazhdon të mbetet sfidë e madhe për autoritetet në Kosovë. Organet ndjekëse deri më tani kanë dështuar t’i zbulojnë motivet e disa sulmeve...