Akuzë apo aktakuzë

Në kohën kur të gjithë ne, vetëdijshëm apo pavetëdijshëm, edhe më tutje merremi me çështje që nuk janë të lidhura me politikën dhe zhvillimet të cilat rrjedhin prej saj, erdhi lajmi...

Nevojitet një model i ri pajtimi

Për fat të keq, edhe një lajm i keq erdhi në muajin maj kur mendimet e të gjithë neve ishin absolutisht të drejtuara kah lajmet edhe ashtu të këqija...

Shënimi i muajit

Një periudhë njëmujore si asnjë deri më sot me përpjekje intensive, në dukje konkurruese, për të rinisur një proces të ndërprerë për më shumë se dy vite dhe me kthesa të...

Përmbledhje komentesh rreth aktakuzës ndaj presidentit Thaçi 

Rrugës për në Uashington, për të marrë pjesë në takimin e planifikuar të nivelit më  të lartë Kosovë-Serbi, presidenti Hashim Thaçi mori lajmin se Zyra e Prokurorit të Specializuar, me seli...

Të shkruash pas Srebrenicës

Duhet të shkruhet për Srebrenicën. Qoftë edhe nëse ai shkrim është i pavlefshëm, bile edhe nëse kurrë nuk do t’i shohë fytyrat e publikut të padukshëm. Është me rëndësi që të...

Lojë politike 

Një varg krimesh kundër njerëzimit dhe krime të luftës, përfshirë vrasje, zhdukje e dhunshme e personave, përndjekje dhe tortura janë pikat mbi të cilat është shpallur propozim-aktakuza kundër presidentit të Kosovës,...

A janë incidentet e kohëve të fundit me motive etnike?   

Një numër incidentesh si thyerje, vjedhje, zjarrvënje në prona të serbëve janë raportuar nga pjestarë të komunitetit serb të Kosovës, nga shkurti 2020 deri në fund të majit. Sipas disa njoftimeve,...

Kosova mund t’i mbajë leksione Serbisë

Më 24 qershor u publikua aktakuza e pakonfirmuar e Dhomave të Specializuara të Kosovës ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe dhjetë bashkëluftëtarëve të tij, përfshirë Kadri Veselin e PDK-së. Më 27 qershor...

Aktakuza ka të bëjë me krime

Të mërkurën, Zyra e Prokurorit të Specializuar të Kosovës në Hagë njoftoi ekzistimin e një aktakuze kundër Presidentit, Hashim Thaçi, dhe disa ish-pjesëtarëve të tjerë të UÇK-së për krime kundër njerëzimit...

Akuzat kundër Thaçit dhe rrjedhojat për Dialogun

(Ky artikull është shkruar nergut për botim në New Perspektiva. Autori, Dr Eric Gordy, është profesor në London University College.)  Planet për samitin Kosovë-Serbi në Uashington u ndërprenë papritur me publikimin e njoftimit...