Ballafaqimi me të vërtetën

(reagim ndaj artikullit “Kujtimet e 17 marsit” të botuar në New Perspektiva) Si e Mira, poashtu edhe e Keqja kanë një fillim. Jemi gati dy dekada pas një lufte të tmerrshme në Kosovë,...

Rebelizmi dhe përçarjet tek serbët

Jam i sigurt që populli serb nga Kosova do të mbështeste politikën e qartë të Beogradit edhe me kusht që do të pësonte (gjë që nuk ka qenë rast i rrallë...

“VERIORI” NË JUG – FRIKA DHE PARAGJYKIMET

Përshëndetje njerëz! Në këtë blog do të mundohem t’ua përshkruaj se si ndihet një njeri nga veriu i cili nuk ka qenë në jug pas luftës. Me çfarë paragjykime dhe çfarë...

Armët plastike dhe tavolina pas perdes 

Midis Kosovës dhe Serbisë kohët e fundit po mbretëron një tension i madh. Kohët e fundit… Midis Kosovës dhe Serbisë tashmë tridhjet vite mbretëron tension i madh. Vetëm se tani ai...

‘Idetë e mëdha’ të popujve të vegjël

Deklarata e Daniel Serwer-it, njërit prej njohësve më të mirë në SHBA të situatës në Ballkan, se Shqipëria dhe Kosova duhet të hedhin poshtë idenë për krijimin e Shqipërisë së Madhe...

Media mbi ekipin e ri negociator të Kosovës

Gjatë dhjetorit, në Kuvendin e Kosovës u miratua rezoluta mbi procesin e dialogut për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë. Me të u përcaktua edhe delegacioni shtetëror i Kosovës që...

Pajtimi dhe e Vërteta nuk mbërrihen nga anonimë dhe analfabetë

Disa OJQ (Organizata jo-qeveritare) i kishin ftuar 14 gra në një fokus-grup për të diskutuar mbi komisionin e themeluar nga presidenti, Hashim Thaçi, për të Vërtetën dhe Pajtimin. Ato ishin viktima...

Ndryshojmë strategjinë – hyjmë tinëz në Bashkimin Evropian

E dini se negociatat në Bruksel midis Serbisë dhe Kosovës janë ndalur që nga muaji shkurt. Arsyet për këtë janë të ndryshme, dhe ka shumë sosh. Zyrtarisht, arsyeja për ndërprerjen e...

Mladić, Serbia dhe Kosova

Tribunali i Hagës e dënoi Ratko Mladićin me burgim të përjetshëm. Atë që ndodhi në pesë ditë vere të vitit 1995, e cilësoi si gjenocid. E prapë, Mladić vazhdon të...

Si na përçau, përsëri, Peter Handke

Që nga momenti kur në opinion doli lajmi që Peter Handke është fituesi i çmimit Nobel për letërsi këtë vit, mendimet në hapësirën e ish-Jugosllavisë ishin të ndara. Sa më shumë...