Ujmani (Vučić e Thaçi show)

Muaji shtator ishte tejet i stuhishëm për serbët e veriut të Kosovës. Ardhja e Hashim Thaçit në veri të Kosovës, më saktësisht në Liqenin e Ujmanit, në fakt është një pasqyrë...

Vendkalime administrative apo kufitare?

Evropa, shekulli 21-të, e një shtet i cili po përpiqet që të jetë i pavarur po zbaton lëvizje paksa të krisura. Mbase në këtë mënyrë po e tregon pavarësinë e tij....

Politika para sportit

Para se Kosova ta “përulte” Serbinë me arrestimin e Marko Djurić-it, Serbia u përpoq ta përulte Kosovën në një mënyrë tjetër. Mua më duket e turpshme, e lojërat e ndyta që...

Edhe një ‘sulm’ enigmatik në Parallovë

Në fillim të muajit korrik është raportuar se një plak serb është sulmuar me pushkë ajrore në afërsi të fshatit Parallovë të Novobërdës. Banorë të zonës dhe përfaqësuesë të fshatit, të...

Ish-banorët e “kampeve të turpit” duan kompensim nga OKB

Vjollca Hajrizi tregon tri palë raporte të analizave mjekësore të fëmijëve të saj, të bëra  brenda tetë muajve të fundit. Data janë të ndryshme, por vlerat janë të njëjta. Sasia e...

Veri – jug (Mitrovicë – Shtërpce)

Cilësia e jetesës dhe ndjenja e lirisë në Mitrovicë dhe Shtërpce dallojnë ndjeshëm. Ky dallim nga viti në vit vetëm sa rritet. Edhe disa fjalë të shkruara për enklavat dhe “mjediset e...

Marrëveshja finale Kosovë – Serbi për t’i mbyllur çështjet e hapura, thotë Tahiri

Mungesa e progresit dhe konfrontimet e shpeshtuara mes Kosovës dhe Serbisë kanë shtruar nevojën për një riformulim të procesit dialogues. Edhe bashkësia ndërkombëtare është e vendosur ta ndryshojë formatin aktual të...

Takimi i afaristëve nga veriu me Odën Ekonomike të Kosovës

Kah mesi i muajit të kaluar në Mitrovicë u mbajt një takim midis Odës Ekonomike të Kosovës dhe disa biznesmenëve nga veriu i Kosovës. Për organizimin e këtij takimi u përkujdes...

Muaj pas muaji (shkurt)

Procesit të normalizimit iu dha një shtytje e re në muajin shkurt kur Përfaqësuesja e Lartë e BE-së, Federica Mogherini e rihapi dialogun. Në këto bisedime morën pjesë kryeministrat dhe ministrat...

Opsionet në Dialog

Një marrëveshje gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht e detyrueshme mes Kosovës dhe Serbisë synohet të arrihet në pjesën e parë të 2019-ës. Derisa në Kosovë janë prezantuar disa dokumente, për rrugën dhe temat...