Nuk ka përparim të dukshëm në implementim, Kosova raporton tek BE-ja

Në raportin e fundit të implementimit të Marrëveshjes së Brukselit, Qeveria e Kosovës e ka theksuar shumë qartë pakënaqësinë e saj me dështimin e Serbisë për t’i shpërbërë institu-cionet paralele dhe...

Et tu, FIBA

Muajin e kaluar Kosova është pranuar si anëtare me të drejta të plota në FIBA (Federata Ndërkombëtare e Basketbollit). Lajmi i gëzueshëm, do të thoshin shumë njerëz. Kjo është federata e...

Frika nga integrimi

Ai është punonjës i arsimit në një shkollë të mesme në veri të Mitrovicës dhe ndoshta mund të cilësohet si njeri me fat që për të njejtën punë që bën merr...

Të kthyerit

Tema e cila u nis para disa javësh dhe ende nuk po i bie intensiteti është eksodi apo largimi masiv i popullatës shqiptare nga territori i Kosovës. Autoritetet po përpiqet që...

Kërkimi i faljes

Meqenëse një kohë paksa më të gjatë nuk e kam vizituar blogun, më ka ikur ajo kur Milenko Todorović në shkrimin e tij e zbardhi në mënyrë të qëlluar një ngjarje...

Marrëveshja e Brukselit: dy vite më vonë

Ky raport është shkruar në bazë të hulumtimit të cilin e ka kryer Organizata e shoqërisë civile „Kosovan Nansen Dialogue“, rezultatet e të cilit i ka pa prezantuar muajin e kaluar....

Pse po e përçan buxheti veriun me Prishtinën?

Dalja e serbëve të komunave veriore në zgjedhjet lokale (2013) dhe ato të përgjithshme (2014) të Kosovës u vlerësua si një hap përpara drejt integrimit të tyre në sistemin e Kosovës,...

Të rri a të shkoj

Nuk mbeti shok as shoqe që nuk ka motër apo vëlla që tanimë nuk ka marrë rrugën për në Evropë, kudo qoftë, Hungari, Gjermani, Francë – vetëm sa më larg Kosovës,...

Do sulme të reja me gurë

Edhe një ngjarje tjetër ndaj të cilës nuk mund të rri i heshtur. Edhe një sulm mbi nacionalitetin tjetër, besimin tjetër, edhe një titull tashmë i zakonshëm në gazeta “Sulmohet me...

Demografi sociale

Në blogun e kaluar kam shkruar për potencialin e pashfrytëzuar turistik të komunës së Leposaviqit e cila sigurisht ka një prej potencialeve më të mëdha në mbarë Kosovën. Ndërkohë kam hasur...