Duhet të hapim një kapitull të ri

U duk sikur vetëm folësit e jashtëm në konferencën e mbajtur javën e kaluar në Mitrovicë folën rreth asaj se çka i bashkon serbët e Kosovës dhe shqiptarët e Kosovës. Por...

Të huaj në vendlindje (pjesa 1)

Një burrë e një grua nga jugu i Mitrovicës spontanisht vendosin që të shkojnë për një sheti të shkurtër në pjesën veriore të qytetit - qytet të cilin nuk e njohin...

Një qytet, dy komuna

Komuna e Mitrovicës së Jugut - Opština Južna Mitrovica – Mu-nicipality of Mitrovica South. Ditë më parë pranova një njoftim me këtë mbishkrim, nga zyra për informim e komunës, që thërriste...

Fondi për Zhvillim të Veriut e ka vazhdimisht dritën e gjelbër

Duket se sërish po krijohen mite që ndërlidhin fondin e veriut dhe marrëveshjen për Asociacionin e Komunave me shumicë serbe (AKS). Kjo vetëm sa shton keqkuptime rreth procesit të normalizimit dhe...

Me të njëjtën monedhë

Marrëveshja u arrit. Sikur të gjitha marrëveshjet në dialogut e Brukselit, megjithatë, edhe kjo e fundit për Bashkësinë e Komunave Serbe të Kosovës, është shkruar në frymën e Jean Monnet dhe...

Për pranim tek …

Gjatë ditëve dhe javëve të kaluara, Kosova ka qenë temë për të cilën është shkruar dhe folur shumë, dhe, si gjithmonë, shkaku ishte i tillë që të dy palët, edhe ajo...

Kujt po i pengon Oliveri?

Me dëshirën që të shkruaj diçka për vetë njeriun, i cili jeton në Kosovë, njeriun që ka familje pas vetes, ka respektin e atyre që e njohin, të miqve të tij,...

Integrimi (Kali i Trojës)

Dita sa një vit, bile këtu në Kosovë. Ndodhitë, një faktor aq i parëndësishëm për popullin, prapëseprapë janë aty, të pranishme. Pse pavëmendshëm shikojnë përreth vetes, pse njerëzit nuk përpiqen që...

Mbi procesin e integrimit të Mbrojtjes Civile

Marrëveshja midis Beogradit e Prishtinës për integrimin e personelit të Mbrojtjes Civile (MC) pa-rasheh se nga 1 shtatori e tutje kjo strukturë më nuk do të ekzistojë në Kosovë. Ministrja per...

Kujtesë e pashlyeshme

Unerasable (E pashlyeshme) është një fjalë e fundme. Ky ishte titulli i një ekspozite të artit të organizuar më DokuFestin e Prizrenit. Kjo ekspozitë ishte e konceptuar nga ForumZFD me një...