Vetëshkatërrimi i paqes

Nuk mund e të mos e pyes veten çfarë sillet vërdallë në mendjen e nëntëmbëdhjetëvjeçarëve të cilët sherret i përfundojnë me të shtëna armësh dhe, siç doli në fund, me marrjen...

Kalimi i udhëkryqit – Rekomandimet e ECMI për Asociacionin e komunave me shumicë serbe

Shoqëria civile ia ka dalë t’i përgjigjet nevojës imediate që dikush të hartojë sugjerime dhe rekomandime për këtë organ kyç në procesin e normalizimit. Qendra Europiane për Integrimin e Minoriteteve në Kosovë,...

Shoku kulturor

Unë jam një admiruese e madhe dhe dashamir i kulturave të ndryshme, zakoneve, mënyrave të jetesës në përgjithësi. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se unë kam qenë e anashkaluar nga...

Me fat UEFA!

Më në fund futbollistët e Kosovës do të kenë mundësi të luajnë në të gjitha garat ndërkombëtare dhe të shfrytëzojnë të gjitha favoret e anëtarësimit në UEFA. Tani kur gjithçka është...

Viza për UEFA-n

A është normale që liberalizimin e vizave ta marrë një vend në të cilin një pjesë e qytetarëve nuk guxon të lëviz lirisht as në kuadër të vetë shtetit? Apo kjo...

Fantazmat

Brenda disa muajsh edhe qytetarët e Kosovës do të kenë mundësi që të shfrytëzojnë të gjitha përparësitë e regjimit pa viza. A janë midis këtyre edhe 100,000 serbë? Pse Qeveria në...

“Fambul Tok” – një dritë që ndriçon mbi histori plot dhimbje

Shikuesit kosovarë ndërmjet 11 dhe 13 majit kishin mundësinë të marrin pjesë në njërën nga shfaqjet e filmit dokumentar “Fambul Tok” në Univerzitetin e Prishtines, Kinemanë Lumbardhi në Prizren dhe në...

Rampa

Në listën e përmendur gjenden persona, dhe funksionarë të Serbisë, që vetëm verbalisht apo madje as ashtu nuk e kanë merituar këtë derisa në atë listë nuk gjenden shtetasit e Kosovës...

Përgjegjësitë e ngathëta

BE-ja është indiferente ndaj aspekteve ligjore dhe implikimeve të dialogut. Kështu shkruan Bodo Weber, autori i një raporti të publikuar së fundmi nga Big Deal, që merret me çështjet e pasigurisë...

A u bë parlamenti serb me “Vetëvendosjen” e vet?

A mundemi edhe ne në Serbi të presim ndoshta një mënyrë të tillë të “luftës politike” të cilën kemi pasur rastin ta shohim gjatë disa viteve të fundit në Prishtinë? A...