Veri – jug (Mitrovicë – Shtërpce)

Cilësia e jetesës dhe ndjenja e lirisë në Mitrovicë dhe Shtërpce dallojnë ndjeshëm. Ky dallim nga viti në vit vetëm sa rritet. Edhe disa fjalë të shkruara për enklavat dhe “mjediset e...

Edhe pas serbëve, serbët

A është me të vërtetë Bashkësia e komunave serbe arsyeja për këto protesta apo fshehet diçka tjetër pas motivit të paraqitur? Jemi dëshmitarë që muajt e fundit po mbahen protesta në Prishtinë....

Debat rreth ideologjisë në Leposaviq

Në fillim të shkurtit një grup qytetarësh të Leposaviqit u mblodhën së bashku për të provuar për të debatuar rreth konceptit të ideologjisë në epokën post-historike dhe në periudhën pas konfliktit...

Takimi i afaristëve nga veriu me Odën Ekonomike të Kosovës

Kah mesi i muajit të kaluar në Mitrovicë u mbajt një takim midis Odës Ekonomike të Kosovës dhe disa biznesmenëve nga veriu i Kosovës. Për organizimin e këtij takimi u përkujdes...

Biznesi në veri – sfidat dhe mundësitë

Përkundër pengesave që dalin nga situata e pazgjidhur politike dhe ligjore, bizneset nga veriu janë të hapura për bashkëpunim me bizneset në jug dhe me druajtje po futen në atë që...

Lojë fronesh

Jemi dëshmitarë që ditëve të fundit një nga titujt kryesorë në Kosovë është ajo se kush do të jetë presidenti i ri i republikës. Por, meqenëse tek ne pothuajse asgjë nuk...

Tetë vjet më pas

Shtatëmbëdhjetë shkurt 2016. Ditë kur në Prishtinë mbretëron hutia – të festohet apo të protestohet? Viti 2016. Qytetarët e Kosovës të nacionalitetit shqiptar që tetë vite e konsiderojnë veten kosovarë, kurse Kosovën...

Mos e prekni kishën në kampusin e UP-së

Kisha e papërfunduar ortodokse në kampusin e Universitetit të Prishtinës dhe fati i këtij objekti zgjojnë interesim të madh në shoqërinë kosovare. Pothuaj secili e ka një version të vetin se si...

Drejtësia në mënyrën tonë

Këtij blogu i vura titullin e ngjashëm me një nga blogjet e mia të mëparshme për arsye që janë të qarta për të gjithë e që kanë shënuar muajin e kaluar. Natyrisht...

Roli lehtësues i BE-së në procesin e normalizmit

BE është vetëm lehtësues i dialogut dhe nuk do të ndërhyjë në çështjet e brendshme të Serbisë dhe Kosovës. Kështu raportohet se ka thënë Përfaqësuesja e Lartë e BE-së, Federica Mogherini...