Roli lehtësues i BE-së në procesin e normalizmit

BE është vetëm lehtësues i dialogut dhe nuk do të ndërhyjë në çështjet e brendshme të Serbisë dhe Kosovës. Kështu raportohet se ka thënë Përfaqësuesja e Lartë e BE-së, Federica Mogherini...

Normalizimi dhe zhvillimi i biznesit

(Vizita në Kosovë e ish-kryetares së Odës Ekonomike Britanike) “Duhet të kuptoni se ne nuk mund t’u besojmë as familjeve tona sot.” “Secili mendon vetëm për strategji dalëse.” Këto ishin dy komentet...

Kë e sheh rinia kosovare si autoritet dhe sa ka mendim kritik?

“Kë e sheh rinia kosovare si autoritet dhe sa ka mendim kritik,” ishte tema e Sallonit të së Martës më 26 janar 2016 në Prishtinë, të organizuar nga New Perspektiva në...

Ç’normalizim?

Një mik që vizitoi para një muaji Kosovën, duke më folur për përshtypjet e tij për vendin, kulturën e raportin e shqiptarëve me serbët në dukje të parë, përmendi kalimthi edhe...

Normalizimi në mënyrë jonormale

Gojën e kemi plot normalizim. Plot e përplot. Të gjithë flasin për normalizimin! Dhe a e ka shikuar dikush me kujdes mënyrën në të cilën po ndodh ky proces? Procesi i normalizimit...

O popull, bëni qejf

A të flasim prapë pak për Kosovën në UNESCO? Apo ndoshta ka qenë mjaft? E di, edhe për mua është ashtu. Por prapëseprapë, unë do t’i kthehesha kësaj teme. Mirë, ndoshta...

Kabllot e përziera

  Që kur ka filluar dialogu midis Kosovës dhe Serbisë, tema e telekomunikimeve është shtjelluar disa herë, por assesi të ndahen kabllot e komunikimit, të përziera midis dy vendeve. Për të gjitha komunikimet...

Enklavat

Vende të mbytura në lot dhe të zhytura në vuajtjet e banorëve që ditët i kalojnë duke pritur diçka, e ata më të moshuarit vetëm vdekjen. Ata që janë më të...

Kod telefonik shtetëror a kod për zonë gjeografike?

Siç ndodh shpesh, edhe këtë herë njëra nga marrëveshjet që ka të bëjë me normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, përkatësisht ajo për telekomin, u keqinterpretua. Kur Austria aplikoi këto ditë...

Kontributi im për normalizimin

Duke e ditur se e kaluara është e rëndë dhe e dhimbshme, por edhe se nuk mund të ndryshohet, besoj se është me rëndësi ballafaqimi me trashëgiminë e së kaluarës, të...