Lojërat politike dhe UNESCO

Jam i shqetësiar këto ditë. Jam tejet i shqetësuar këto ditë si me ngjarjet të cilat drejtpërdrejt kanë të bëjnë me mua dhe me disa situata tragjike që kanë ndodhur, ashtu...

Shumëgjuhësia në Kosovë

Edhepse ndoshta do të kishte qenë e pritur që prapë të merrem me tema politike, siç e kam bërë këtë deri më tani, kësaj here do të përpiqem që të ndalem...

Kosova humbi, Serbia nuk fitoi

Ja kaloi edhe ai nëntor dhe ai vendim aq i shumëpritur i UNESCO-s për pranimin e Kosovës si anëtare të saj. Të gjithë ishim dëshmitarë të një euforie aq të madhe...

Partitë politike dhe heterogjeniteti etnik

Duke e marrë parasysh tensionin ndëretnik si dhe besueshmërinë shumë të ulët të bashkësive etnike, posaçërisht asaj serbe, për t’u integruar në shtetin e ri, është jetike që partitë të udhëhiqen...

(Mos)Hapja e urës

Vëmendja e qytetarëve të Mitrovicës – por jo vetëm – është rikthyer sërish te ura kryesore mbi lumin Ibër. Fillimi i punimeve nga një kontraktor i angazhuar nga Bashkimi Evropian për...

Ura na mban gjallë

Tetori në Mitrovicë dhe një ngjarje e maaaadhe! Ngjarje të cilën të gjithë qytetarët e kanë pritur aq shumë, me një padurim aq të madh sa që pushtetmbajtësit tanë dhe të...

Higjiena mentale

Disi nuk mund të kalojë pa u vërejtur mbledhja e Kuvendit të Kosovës dhe tërë ajo çka po ndodh këtyre ditëve në Prishtinë. Opozita me të vërtetë është përpjekur që të...

“Përparim shumë i mirë” në bisedime, por jo edhe në implementim

Raporti më i fundit i Qeverisë së Kosovës mbi procesin e normalizmit vlerëson se procesi ka shënuar “përparim shumë të mirë”, por gjatë gjithë raportit mund të vërejmë se ai përparim...

M’at anë ure

Asht vështirë me i pasu bllogjet e Lulzimit, Nores e Brankos për kalimin e urës kryesore mbi lumin Ibër në Mitrovicë që i kemi botu kohët e fundit në këtë website....

Ideologët e ndjerë

A i mbani mend njerëzit që kanë ndikuar në jetët tona – udhëheqësit tanë, heronjtë tanë, frikacakët, kriminelët të cilët me ideologjitë e tyre mbollën farën e së keqes në këto...