‘Kriza humanitare’ në media

Në fillim të muajit, më 1 e 2 korrik, dyqanet ushqimore dhe kiosqet në veri të Kosovës u mbyllën në shenjë proteste ndaj taksës 100 për qind të vendosur nga Qeveria...

Sa jemi vërtetë të sinqertë

Aty kah fundi i majit, Kuvendi në Beograd mbajti një mbledhje të posaçme kushtuar gjendjes në Kosovë ku presidenti i Serbisë, Aleksandar Vučić, paraqiti raportin dhe të dhëna statistikore të lidhura...

Përfshirja e komunitetit serb në qeverinë e re si mundësi e përbashkët

Së fundi është bërë e qartë nga shumë përfaqësuesë politik të komunitetit serb në Republikën e Kosovës se ata kanë shfaqur gatishmërinë për të qenë pjesë e qeverisë e cila pritet...

Faktori ndërkombëtar dhe zhbllokimi i dialogut

Procesi i dialogut në këtë pikë mund të konsiderohet i bllokuar. Kjo në masë të madhe për shkak të mungesës së kompromisit të dy shteteve në këtë proces, Kosovës dhe Serbisë....

Mendja apo zemra

Procesi i zgjidhjes së çështjes së Kosovës, apo, siç e thonë disa, problemit të Kosovës, ngadalë por sigurt po largohet madje edhe nga ajo që ishte arritur ndonëse edhe ajo është...

Pingpong pafundësisht

„Shteti i Kosovës është shtet edhe i serbëve të Kosovës, shoqëri të cilën e ndajmë së bashku,“ tha Haradinaj duke reaguar ndaj deklaratës së Aleksandar Vučić-it se Serbia po...

Kokën në Beograd, e trupin në veri

Kosova është bërë vend i zgjedhjeve që sjellin vetëm komplikime të reja në institucione, ndonëse qëllimi i tyre është funksionalizimi i tyre. Jo më ndryshe ka ndodhur në komunat...

Kosovo Youth Festival – Pse nuk ka më shumë histori të tilla pozitive?

Jemi mësuar me tema “të mëdha” dhe shqyrtime të mëdha të së ardhmes, e ndoshta edhe më shumë me vlerësime të së kaluarës. Shumë lehtë i hyjmë shqyrtimeve të mëdha, por...

Kush po e pengon lirinë ekonomike në veri të Kosovës?

Dhe derisa të gjithë po e politizojnë bojkotimin e biznesmenëve serbë dhe po i japin një notë etnike, askush në fakt nuk flet për shkaqet ekonomike të këtij akti protestues. A...

Pluralizmi politik në raportin mes Kosovës dhe Serbisë

Teksa në Kosovë ekziston një atmosferë parazgjedhore, kjo gjendje nuk ka ndikuar vetëm në skenën politike por edhe ne të gjithë popullatën. Në këtë atmosferë nuk preken vetëm shqiptarët e Kosovës...