Viti i ri, e problemet e vjetra

Deri para një jave, dukej se nuk do të ketë festim të fundvitit në Prishtinë – ishte vërtet një qytet i “vdekur”. Nuk të jepte as përshtypjen e një vendi që është...

Viti i ri

Përshëndetje njerëz. Fundi i vitit. Të gjitha punët e rëndësishme dhe më pak të rëndësishme po përfundohen, po bëhen plane për pushime. Disa prej jush tashmë keni festuar Krishtlindjet, të gjithë...

“VERIORI” NË JUG – FRIKA DHE PARAGJYKIMET

Përshëndetje njerëz! Në këtë blog do të mundohem t’ua përshkruaj se si ndihet një njeri nga veriu i cili nuk ka qenë në jug pas luftës. Me çfarë paragjykime dhe çfarë...

VERIU – MIDIS GALAKSIVE

Përshëndetje të gjithëve. Unë jam një student nga veriu i Kosovës. Po, kjo është ajo pjesa shumë e njohur e territorit, në të cilën rrallëkush ka shkelur nga të gjithë ata...

Kthimi si hap kah normalizimi

Zyrtarë të lartë të Prishtinës, Beogradit, Podgoricës dhe Shkupit pak ditë më parë bënë thirrje për përkushtim të shtuar politik dhe më shumë përpjekje për të adresuar nevojat e personave të...

Perspektiva evropiane e shqiptarëve dhe serbëve

Të shkruash një tekst rreth marrëdhënieve mes dy kombeve dhe perspektivën e tyre, në këtë rast mes shqiptarëve dhe serbëve, nuk është e lehtë. Kur kemi parasysh konfliktet shekullore, është edhe...

Nga lufta te pajtimi

Zakonisht kur përmendet Ballkani, njerëzve në Perëndim nuk u vijnë shumë gjëra të mira ndërmend. Një rajon i cili gjatë viteve është copëtuar nga luftrat dhe konfliktet dhe ende vazhdon të...

Marrëveshje për diversitet?

Si vlerësohet normalizimi? Si duhet raportuar atë? A e bëjmë këtë përmes prizmit të ndikimit të tij në jetën e njerëzve, duke plotësuar kuti formulari, apo vetëm sipas standardeve europiane? Ky...

Debat rreth Asociacionit të Komunave me shumicë serbe

“Roli, rëndësia dhe ndikimi i Asociacionit të Komunave Serbe, si pjesë e Marrëveshjes së Brukselit,” ishte temë e debatit publik që u zhvillua kohë më parë në Qendrën Mediale në Çagllavicë. Sipas...

Një muaj më vonë (2)

Aktivitetet dhe blogjet në Perspektiva muajin e kaluar kanë treguar në një masë të madhe dallimin mes dëshirave dhe aspiratave të njerëzve dhe frustrimin me politizimin e tyre. Këto janë tema...