Rezultatet e bisedimeve Kosovë-Serbi ofrojnë vetëm material shtesë për debat

Marrëdhëniet në mes të Kosovës dhe Serbisë ishin në një mënyrë më normale para Marrëveshje së normalizimit sesa që janë sot, shkruan Driton Zhubi. Dy gjëra theksoheshin kur filluan bisedimet e ndërmjetësuara...

A kam nevojë t’a kaloj urën?

Nuk e mbaj mend kur e kam kaluar se fundi urën kryesore mbi lumin Ibër, e cila që nga 99-ta u bë skenë e protestave të dhunshme ndëretnike, duke lënë pas...

Marrëveshja e Brukselit: shans i humbur për BE-në

Kritikat dhe pakënaqësitë për Marrëveshjen e Brukselit janë më të vjetra sesa vet marrëveshja. Normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë, në shikim të parë, duket të mos ketë qenë prioritet...

Përfshirja

Për të gjitha të metat në hartim dhe dykuptimësinë e saj, Marrëveshja e Brukselit ofron një bazë të arsyeshme për të ecur përpara, thot JH. Do të pajtohesha thellësisht se ishte gabim...

Sa kushton liria e lëvizjes?

Artikull mbi debatin ne Qendren e Mediave ne Cagllavice (kosovapress) Liria e Lëvizjes vazhdon të jetë e vështirë edhe pas marrëveshjes së arritur në Bruksel mes Kosovës dhe Serbisë. Madje, taksa që...