“Prebacivanje odgovornosti za Kosovo na građane – rezultat nezrele politike”

Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svi građani Srbije treba da preuzmu odgovornost u vezi sa pitanjem Kosova - rezultat je nezrele politike, smatraju analitičari na Kosovu. Stefan Filipović i Beljulj...

Debate në Serbi dhe Kosovë për “kufijtë”

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, tha të martën se serbëve dhe shqiptarëve u duhet një paqe afatgjatë dhe se ai do bëjë gjithë çfarë është e mundur të ruajë paqen dhe...

BE-ja kërkon nga Kosova dhe Serbia të mos krijojnë tensione

Bashkimi Evropian ka kërkuar nga Prishtina dhe Beogradi që mos të ketë tensione në Kosovë, të cilat mund t’i dëmtojnë përpjekjet e përbashkëta për arritje të një marrëveshjeje përfundimtare mes Kosovës...

Statuti i Asociacionit i gatshëm për diskutim në Bruksel

Drafti i parë i statutit të Asociacionit të komunave me shumicë serbe pritet të jetë gati deri më 4 gusht, kur ekipi menaxhues i formuar për këtë çështje, pritet ta dërgojë...

Draft–statuti i Asociacionit pritet të përfundojë brenda afatit të caktuar nga BE

Ekipi menaxhues për themelimin e Asociacionit të komunave serbe u takua sot me shefin e Misionit OSBE-së, Jan Brathu, dhe përfaqësuesit e këtij misioni në Kosovë dhe i informoi për procesin...

Vizitat e pamundura zyrtare në Serbi

Shteti i Serbisë, në vazhdimësi po e shkelë marrëveshjen e Brukselit për lëvizje të lirë dhe për vizitat e zyrtarëve të Kosovës në territorin e shtetit serb, vlerësojnë zyrtarët e Qeverisë...

Da li će Srbi masovno uzimati kosovske pasoše?

Nakon što je Evropska komisija potvrdila da su ispunjeni svi uslovi za davanje preporuke da se kosovski pasoši stave na takozvanu ”belu šengensku listu”, i kada ta preporuka bude usvojena od...

MPJ e Rusisë i reagon Gazetës Express: Nuk punojmë prapa shpinës së Kosovës e...

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë, ka reaguar pas raportimit të Gazetës Express se presidenti amerikan, Donald Trump, dhe ai rus, Vladimir Putin, kanë diskutuar për çështjen e ndarjes së...

Raporti: Serbia ka ngecë në vend në ndjekjen penale të krimeve të luftës

OJQ-ja Fondi për të Drejtën Humanitare tha se Serbia duket se po qëndron në vend përsa i përket gjykimit të krimeve të luftës duke shpresuar se “koha do të bëjë punën...