“Telenor” dhe “Vip” me sinjale të MT të Serbisë në Kosovë që nga 1...

Kompanitë telefonike nga Serbia "Telenor" dhe "Vip mobil" kanë publikuar një kumtesë të përbashkët lidhur me ndërprerjen e emetimit të sinjaleve në territorin Kosovës që nga 1 maji i këtij viti...

Gjetjet dhe rekomandimet e auditimit të Fondit Zhvillimor për veriun

Raportin e plotë mund ta lexoni këtu: www.zka-rks.org (shqip), www.zka-rks.org (srpski) Zyra e Kombëtare e Auditimit ka publikuar raportin e auditimit të pajtueshmërisë dhe performancës për "Fondin Zhvillimor". Marrëveshja e Brukselit për Mbledhjen...

BIG DEAL: Kosovo-Serbia Dialogue ‘Split Asunder’

“BIG DEAL: Split Asunder” is a joint report produced by BIRN Kosovo, Internews Kosova and the Advocacy Center for Democratic Culture (ACDC) of North Mitrovica. The report finds that this six...

No response from Kosovo on possible Ahtisaari, Albright involvement in the Dialogue

Sputnik News reported at the beginning of May that Martti Ahtisaari, Madeleine Albright and people close to NATO could potentially take part in the Dialogue process with the aim of getting...

Gjyqësia e integruar në veri tek pas 17 janarit

Marrëveshja për gjyqësi, për të cilën janë marrë vesh në Bruksel Prishtina e Beogradi, e cila ishte planifikuar të fillonte së realizuari më 10 janar, nesër, është shtyrë për 17 janar,...

Thaçi me lule e zotim te lapidari i djemve te vrame serbë. Kurrë ma!

Thaçi ka tregue për vendosjen e kunorave me lule në memorialin përkujtimor të sulmit kriminal kundër të rijve të fshatit Gorazhdec, të kryem 14 vite ma parë, ku mbetën të vramë...

Kosova nuk ka asnjë marrëveshje me Serbinë për linjën dhe korridorin ajror

Serbia nuk ka asnjë lloj kompetence për hapësirën ajrore të Kosovës dhe as nuk do të ketë. Është e vërtetë se ka pasur përpjekje nga Serbia, duke kërkuar kontrollin ajror të...

Maloletnik ispisivao antisrpske grafite u centru Gjnilana

Portparol kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani potvrdio je za RTV Puls da je danas u Gnjilanu saslušan osumnjičeni maloletni muškarac zbog ispisivanja antisrpskih grafita u tom gradu. Mladić je...

Kako se finansira sport na severu Kosova

Tokom 2015. godine najviše novca među sportskim projektima Kancelarija za Kosovo i Metohiju, dala je Kjokušindžicu savezu Srbije (KKS) za program Osnovne veštine - 796.520 dinara. Projekat je obuhvatio 45 treninga...

ARKEP: ‘Telenor’ dhe “Vip Mobile’ shuhen përfundimisht

Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP), njofton se që nga dje përfundimisht janë ndërprerë të gjitha shërbimet e operatorëve të telefonisë mobile “Telenor” dhe “ViP mobile”, të cilët që...