Të rinjtë e Mushtishtit me banerë kujtojnë krimet serbe në këtë fshat

Të rinjtë e fshatit Mushtisht te Suhareka, sot në hyrje të fshatit të tyre, kanë vendosur disa fotografi-pllakate me tekst me qëllim tregimin e dëshmimin për krimet e bëra nga serbë...

Thaçi: Kryerësit e gjenocidit gjenden në institucione e Serbisë

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi në një intervistë për agjencinë e lajmeve serbe “Tanjug” ka thënë se Kosova do ta ndërtojë ushtrinë në koordinim me të gjitha komunitetet, me integrimin e...

Telekomi i Serbisë zyrtarizohet në Kosovë

Operatori serb i telefonisë mobile “MTS” është regjistruar si biznes në Kosovë, me adresë në “Lagjen e Boshnjakëve”, në veri të Mitrovicës. Në ATK konfirmojnë se ky biznes është aktiv dhe...

Përfundon takimi për telekomin në Bruksel

Sot, pas pesë ditësh të takimeve intensive për çështjet e kodit telefonik në Bruksel, nuk është arritur ende marrëveshja për implementim, me gjithë përparimet e vogla në disa aspekte. Sot, pas pesë...

Dačić: Razgraničenje s Albancima je trajno rešenje

Ministar spoljnih poslova otkriva svoj predlog o KiM. Oformiti ZSO na jugu, a za naše crkve obezbediti atoski model. Finansijska nadoknada za svu uzurpiranu srpsku imovinu Kosovsko pitanje je životno pitanje srpskog...

Gjykata Kushtetuese javën tjetër me vendim për Asociacionin

Gazeta Blic nga burime ndërkombëtare ka marrë vesh se mund të ndodhë që në pjesën e parë të dhjetorit, instanca më e lartë gjyqësore në vend, të jap verditiktin e saj...

SHBA-të nuk përkrahin shkëmbimin e territoreve, kërkojnë zgjidhje kreative

Ambasada Amerikane në Prishtinë, ka bërë të ditur se Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nuk e përkrahin idenë për shkëmbim territoresh mes Kosovës dhe Serbisë. “Ne nuk e mbështesim shkëmbimin e territorit...

Në Kamenicë serbët dhe shqiptarët mësojnë gjuhët e njëri-tjetrit

Serbeze Haxhiaj BIRN Kamenicë Bojan Stamenkoviç shqipton me kujdes një e nga një shkronjat që përbëjnë fjalën “mollë” në shqip. Ai flet rrjedhshëm dhe saktë dhe është e vështirë të dallosh se...

Predstavljen izveštaj «Srpska zajednica na Kosovu: Zamrznuti život u zamrznutom konfliktu»

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji predstavio je izveštaj «Srpska zajednica na Kosovu: Zamrznuti život u zamrznutom konfliktu» na konferenciji za medije u beogradskom Medija centru. O istraživanju i razgovorima...

Mogherini hosted a meeting with Presidents of Serbia and of Kosovo

Federica Mogherini hosted a meeting with Presidents of Serbia and of Kosovo Federica Mogherini, High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice-President of the European Commission, hosted today in Brussels a High...