Drejt një qasjeje të re ndaj dialogut

Sipas tyre, dialogu ka bërë një pushim të gjatë, për tri arsye: mënyra e menaxhimit të këtij dialogu nga pala e Kosovës, si dhe krizën politike që prodhoi dialogu brenda vendit;...

“Parku i paqes”, peng i kushtëzimeve serbe

Bazuar në marrëveshjen e Brukselit, të arritur në gusht të vitit 2015 ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, heqja e barrikadës së ashtuquajtur “Parku i paqes” dhe riparimi i urës kryesore mbi lumin...

Kosova paraqiti në Bruksel raportin periodik mbi dialogun me Serbinë

Në përmbledhjen ekzekutive të këtij raporti ndër të tjerash thuhet: Qeveria e Republikës së Kosovës i kushton rëndësi të madhe dialogut të Brukselit sepse ky dialog kontribuon në paqe dhe stabilitet në...

Nëpunësit e Prishtinës me kurse për mësimin e gjuhës serbe

Për të përmirësuar komunikimin ndërmjet shërbimeve komunale dhe qytetarëve të nacionalitetit serb, komuna e Prishtinës ka filluar të organizojë kurse për gjuhën serbe për nëpunësit në administratë që punojnë me palë. Nëpunësi...

Hoti: Fondi për veriun integron serbët

Radio Evropa e Lirë: Zoti Ministër, sa është shumë e mjeteve të investuara në veriun e Kosovës dhe në çfarë projektesh janë shpenzuar ? Avdullah Hoti: Në bazë të marrëveshjes që është...

Frika e dy palëve për Asociacionin

Zëri: Po ashtu gjatë kësaj kohe janë zhvilluar bisedime të vështira mes Kosovës dhe Serbisë. A është bllokuar normalizimi i marrëdhënieve për shkak të mosmarrëveshjeve me Asociacionin e Komunave me shumicë...

“Pa pjesëmarrjen e Beogradit s’ ka kuptim themelimi i AKS-së”

Serbët duhet të kenë ndikim në formimin e Asociacionit të Komunave serbe, sepse themelimi i tij pa ta do të ishte i pakuptimtë. Me këto fjalë Branimir Stojanoviq, zëvendëskryeministër i Kosovës e...

Jahjaga: Serbia të kërkojë falje për krimet në Kosovë

Këtë deklaratë ajo e ka bërë në hapjen zyrtare të Samitit Global të Gruas 2016, që organizohet në Varshavë të Polonisë, në të cilin trajtohen çështje të rolit të gruas në...

Tahiri u takua me Eichhorst në Shërbimin e Jashtëm të BE-së

Në këtë takim ministrja për Dialog ka diskutuar për bllokadat që Serbia po ia bënë zbatimit të marrëveshjes për kodin telefonik shtetëror të Kosovës, për nisjen e punës së KOSTT-it si...

Ministrja Tahiri udhëton për Bruksel

Në këtë takim do të diskutohet për bllokadën që Serbia po ia bënë zbatimit të marrëveshjes për telekomin përkatësisht kodit shtetëror telefonik për Republikën e Kosovës, pavarësimin e KOSTT-it (Operatori i...