Jevtić dhe Braathu rreth procesit të kthimit

Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic dhe ambasadori i sapoemëruar i misionit të OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu, gjatë takimit që u mbajt në Prishtinë diskutuan për procesin e kthimit,...

Të lëvizësh i ‘sigurt’ përtej urave mbi Ibër

Pavarësisht që liria e lëvizjes në qytetin e ndarë të Mitrovicës, nga ana jugore në atë veriore dhe anasjelltas, nuk mund të definohet as për së afërmi si e përkryer, megjithatë...

Qytetarët në veri nuk i paguajnë faturat e rrymës dhe shërbimet komunale

Hulumtimi ka treguar se mbi 80 për qind e të anketuarve kanë borxhe ndaj kompanisë të energjisë. Megjithatë, kur bëhet fjalë për furnizimin me ujë dhe deponimin e mbeturinave shumica e...

Zubin Potoku paralajmëron shkëputje nga Qeveria e Kosovës

Qeveria lokale në Zubin Potok nuk është ndarë e kënaqur me ato çfarë i quan shantazh dhe presion politik, si reduktimi i vazhdueshëm e fondeve për investime kapitale, shtyerja e ekzekutimit...

Rund i ri bisedimesh Kosovë – Serbi më 16 e 17 nëntor

Sipas burimeve diplomatike jozyrtare të gazetës së Beogradit “Danas”, bashkëbiseduesit do të flasin për lëvizjen e lirë dhe zbatimin e marrëveshjes së arritur më herët për “objektet e përhershme lidhur me...

Jevtic: Deklarata e miratuar në KK të Suharekës shkel të drejtat e njeriut

Me rastin e deklaratës së djeshme të miratuar në Kuvendin Komunal të Suharekës, në lidhje me kthimin e familjeve të para serbe në fshatin Mushtisht, ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor...

Asambleja e Suharekës me deklaratë kundër kthimit të serbëve në Mushtisht

“Duke qenë se plagët janë të hapura, së pari të kthehen të zhdukurit, të ketë kerkim falje nga serbët, të vihen para drejtësisë personat e kriminuar, e pastaj të krijohet klima...

Apostolova, mesazh për veriorët

Përfaqësuesja speciale e Bashkimit Evropian në Kosovë, Natalya Apostolova, u ka dhënë mesazh të qartë kryetarëve të komunave veriore me të cilët ajo kishte një takim gjatë vizitës së fundit në...

MPJ e Kosovës këshillon qytetarët të shmangin udhëtimet nëpër Serbi

MPJ bën thirrje të gjithë shtetasve të Kosovës të cilët për çfarëdo arsye e zgjedhin Serbinë si vend transit gjatë muajve të ardhshëm, ta shmangin atë maksimalisht. Ministria e Punëve të Jashtme...

Nga “ngrirja” e Listës Serbe, pasoja për të gjithë

Që nga miratimi i Ligjit për Trepçën nga Kuvendi i Kosovës, përfaqësuesit Listës Serbe, e cila përfaqëson bashkësinë serbe në të gjitha institucionet e vendit, kanë “ngrirë” pjesëmarrjen në legjislativin dhe...