Tahiri: Nuk e kushtëzojmë Serbinë, dokumenti është i vitit 2014

‘Prishtina nuk e ka kushtëzuar Serbinë në asnjë mënyrë, por dokumenti për të cilin flet Beogradi i është dorëzuar Brukselit më 2014 në kuadër të marrëveshjeve për temat për të cilat...

Kocijançiq: BE-ja nuk është e njohur me kushtet e reja të Kosovës

Zëdhënësja e Përfaqësueses së Lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri të BE-së, Maja Kocijançiq, ka deklaruar në Bruksel se “nuk ka njohuri për dokumentin e Prishtinës” me të cilin, siç...

Raportimi i ministres Tahiri në komisionin për Punë të Jashtme

Në takimin e Komisionit për Punë të Jashtme, të kryesuar nga Elmi Reçica, kryetar, ishte ftuar Ministrja (pa portofol) e dialogut, Edita Tahiri të raportonte për ecurinë dhe dialogut Kosovë -...

Në Bruksel u mbajt takimi për diplomat

BE e vlerësoi progresin e arritur, si dhe theksoi se në të ardhmen do të mbahet edhe një takim për të finalizuar të gjitha aktivitetet e nevojshme për zbatimin e marrëveshjes. Me...

Tahiri kërkoi zhbllokimin e zbatimit të marrëveshjes për kodin telefonik

Ministrja Tahiri kërkoi që BE-ja të vazhdoj angazhimet për zhbllokimin e zbatimit të marrëveshjes për kodin telefonik dhe pavarësimin e KOSTT-it, sepse janë marrëveshje që po diskutohen tani e pesë vjet...

Prishtina e Beogradi sot bisedojnë për diplomat

Tema kryesore e takimit të sotëm është paraparë të jetë zbatimi i Marrëveshjes së diplomave universitare. Dialogu ndërmjet Prishtinës e Beogradit vazhdon edhe sot në Bruksel, transmeton Koha.net. Tema kryesore e takimit të...

Në Bruksel u mbajt takimi për zbatimin e marrëveshjes për reciprocitet në tabelat e...

Me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian është mbajtur takimi trilateral për zbatimin e marrëveshjes së arritur më 14 shtator 2016 e cila parasheh reciprocitet në tabelat e veturave në mes të dy...

Njihen 73 diploma të Universitetit të Mitrovicës së Veriu

Qytetarëve, të cilët kanë diplomuar në Universitetin e Mitrovicës së Veriut, Komisioni për Verifikimin e Diplomave, i mandatuar nga Qeveria e Kosovës, ka filluar t’u lëshojë certifikata për vlefshmërinë e këtyre...

Në Bruksel u mbajt takim për zbatimin e marrëveshjes së Drejtësisë

Delegacioni i Kosovës i kryesuar nga ministrja Edita Tahiri në këtë takim u angazhua që marrëveshja për drejtësi të filloj zbatimin sa më shpejtë si dhe njoftoi Bashkimin Evropian se Kosova...

Mbi 26 mijë serbë nga veriu janë pajisur me dokumente të Kosovës

Sipas autoriteteve lokale në veri, pajisja me dokumente të Kosovës nuk po paraqet më problem dhe temë tabu siç ka qenë para disa viteve. Me gjithë hezitimet, pjesëtarët e komunitetit serb që...