Kush e përbën Ekipin Menaxhues për hartimin e statutit të Asociacionit?

Katër serbë janë emëruar në krye të Grupit Menaxhues, që do të përpilojë Statutin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe. Katër serbë janë emëruar në krye të Grupit Menaxhues, që do...

Vazhdon dialogu teknik në Bruksel

Pas mbarimit të takimit të ditës së parë, nga tri të planifikuara për bisedime në Bruksel, pjesëmarrësit e dialogut nuk janë prononcuar para medieve për hollësitë e takimit, transmeton koha.net. Në Bruksel...

Tahiri thotë se ky grup menaxhues është manipuluar nga Qeveria e Serbisë

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, ka demantuar lajmet që kanë dal në media, se gjoja është duke u diskutuar çështja e Asociacionit në Bruksel, si dhe gjoja është formuar grupi menaxhues...

Formohet ekipi për themelim e Bashkësisë së Komunave Serbe në Kosovë

Në Bruksel është formuar ekipi menaxhues për themelimin e (Asociacionit) Bashkësisë së Komunave Serbe. Kështu të paktën thuhet në një komunikatë për media e dërguar nga ky ekip e që është...

BE: Asociacioni sipas ligjeve të Kosovës dhe vendimit të Kushtetueses

Asociacioni i komunave me shumicë serbe do të themelohet sipas ligjeve të Kosovës dhe vendimit të Gjykatës Kushtetuese, shkruan sot Koha Ditore. Asociacioni i komunave me shumicë serbe do të themelohet sipas...

Ministrja Tahiri udhëton për në Bruksel

Delegacioni i Republikës së Kosovës i udhëhequr nga ministrja për Dialog, Edita Tahiri, udhëton për në Bruksel për të marrë pjesë në takimin e radhës për çështjen e lëvizjes së lirë,...

Nisin veprimet për themelimin e Asociacionit

Javën e kaluar Ministria e Administrimit të Pushtet Lokal ka emëruar dy anëtarët e rinj të ekipit udhëheqës, shkruan sot Koha Ditore. Asociacioni i komunave me shumicë serbe është rikthyer në agjendë,...

OSBE organizon turne multietnik të tenisit në Kosovë

“Qëllimi i këtij turneu është të rrisë pjesëmarrjen e fëmijëve në nevojë në sport, dhe ndërveprimin mes komuniteteve të ndryshme”, thuhet në komunikatë. Misioni i OSBE-së në Kosovë, në bashkëpunim me Klubin...

Presidenti dënon dëmtimin e pllakës përkujtimore në Grackë

Presidenti Thaçi ka thënë se incidentet si ky cenojnë marrëdhëniet e mira ndëretnike që po promovon Kosova, shkaktojnë frikë, zemërim e urrejtje dhe për këto nuk ka nevojë askush në Kosovë. Presidenti...

Mariq: Emërohen anëtarët e rinj të ekipit për formimin e Asociacinit

Ministri serb në Qeverinë e Kosovës, Ljubomir Mariq ka njoftuar sot se janë emëruar anëtarët e rinj të ekipit menaxhues për formimin e Asociacionit të Komunave Serbe. Ministri serb në Qeverinë e...