PKS pozdravila akciju hapšenja za ubistvo Olivera Ivanovića

Partija kosovskih Srba pozdravila je jučerašnju akciju Kosovske policije, navodeći da je cilj bio hapšenje potencijalnih izvršilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića. Izvršne i sudske organe Kosova pozvali su da se „u...

Shoqëria Civile në Kosovë letër të hapur Mogherinit

Organizatat e shoqërisë civile në Kosovë, së bashku me partnerë ndërkombëtarë, e sidomos me Unionin Evropian, për dekada të tëra janë angazhuar me sinqeritet për të ndihmuar përpjekjet për shtetëndërtim në...

Serbian NGOs, mostly from northern Kosovo, react to “harmful measures of Pristina”

Twelve Serbian non-governmental organizations, mostly from northern Kosovo issued a press statement reacting to the Pristina decision to increase taxes by 100 percent on the goods from central Serbia. Signatories of the...

BE i kërkon Kosovës dhe Serbisë t’i kthehen bashkëpunimit

Koçijançiq i ka ftuar të dyja palët që të respektojnë angazhimet për “pajtim, bashkëpunim rajonal e marrëdhënie të mira fqinjësore”. Pas refuzimit të Serbisë që të marrë pjesë në takimet e CEFTA...

Kosova rrit taksën doganore për Serbinë dhe Bosnjën në 100 për qind

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që të rrisë në 100 për qind taksën doganore për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnja. Vendosja e kësaj takse ka nxitur reagimin e...

Lufta ekonomike Kosovë – Serbi

Vendosja e taksës mbrojtëse prej 10 për qind për produktet e importuara nga Serbia, si dhe ndalimi i shitjes dhe importit të produkteve që nuk i referohen Kosovës si shtet, pritet...

Kocijančič: BG i PR da obezbede uslove za nastavak dijaloga

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič je pozvala Srbiju i Kosovo da obezbede uslove za nastavak dijaloga i dodala da je Interpol važan partner EU, ali da je odbijanje članstva Kosova u...

Vucic: No dialogue until Pristina withdraws trade barriers

Aleksandar Vucic said late on Monday that he is listening on a daily basis to the wishes of westerners for Serbia to continue the dialogue with Kosovo." Vucic reiterated that there will...

Kosovske priče pomirenja

Pomirenje u regionu bilo je inspiracija za 385 autora kratkih priča iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su se javili na konkurs za zbirku „Biber“ u kojoj je objavljeno 25, prema mišljenu...

Joint Statement of the IOC and the Spanish Olympic Committee

The International Olympic Committee (IOC) and the Spanish Olympic Committee (COE) wish to publicly express their deepest satisfaction taken today by the Spanish Government regarding the participation of Kosovan athletes in...