Mladi novinari posetili medije u Prištini i Beogradu

Grupa od devet mladih novinara sa Kosova, boravila je protekle nedelje u petodnevnoj studijskoj poseti medijskim redakcijama, novinarskim udruženjima i organizacijama iz oblasti medija u Prištini i Beogradu. 

Zgjedhjet në veri të Kosovës: Deklaratë e shteteve të Quint-it

Deklaratë e përbashkët nga ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara, 20 maj 2019 Ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së...

Rezultatet preliminare: Lista Serbe fitoi në katër komunat veriore

Bazuar në rezultatet preliminare të Komisionit Qendror i Zgjedhjeve, kandidatët e Listës Serbe kanë fituar që në rrethin e parë në zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetarët e katër komunave...

Këta janë të gjithë kandidatët për zgjedhjet në veri

Sot janë duke u mbajtur zgjedhjet e jashtëzakonshme për zgjedhjen e kryetarëve në katër komunat veriore të Kosovës, Për Mitrovicën e Veriut janë duke garuar...

Deri në orën 11:00 kanë votuar 9 mijë e 361 qytetarë

Kryetarja e Komisioni Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, në një konferencë për media ka thënë se procesi i votimit në katër komunat veriore është duke shkuar pa probleme.

Policia: Deri tani nuk ka raste që ndikojnë në prishje të votimit në veri

Policia e Kosovës ka njoftuar se deri më tani, nuk është shënuar asnjë incident në zgjedhjet e jashtëzakonshme të komunave veriore të Kosovës. Sipas njoftimit, nën...

Ksenija Božović: Zbog prethodnih ubistava niko se ne usuđuje da se kandiduje

U nedelju se u četiri opštine na severu Kosova održavaju vanredni lokalni izbori. Gradonačelnike kandiduje samo jedna stranka koja predstavlja Srbe, Srpska lista. Predstavnici stranaka koji...

Punonjës të ish-strukturave paralele morën paga pa punuar fare

Ministria e Zhvillimit Ekonomik i ka paguar 18 punonjës të ish-strukturave paralele serbe pa punuar fare. Edhe pse ata ishin punësuar me vendim të Qeverisë së Kosovës të datës 22 korrik 2015,...

Kuvendi miraton Rezolutën që e fajëson Serbinë për gjenocid

Kuvendi i Kosovës ka miratuar Rezolutën për “gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë”. Për hartimin e kësaj Rezolute kanë punuar përfaqësuesit e të gjitha...

Të dielën zgjedhjet për kryetarë të komunave në veri, angazhohen 464 vëzhgues e 400...

Të dielën do të zhvillohen zgjedhjet komunale në veri të Kosovës. Komisioni Qendror Zgjedhor ditë më parë ka bërë të ditur se votimi do të organizohet në 86 vendvotime dhe të...