Dijalog u ćorsokaku

ČAGLAVICA - "Retorika pretnji i tenzije koriste se iz razloga da se sutra ili prekosutra, ukoliko je to moguće, opravda nekakvo rešenje problema koje su stvorili političari o kojima se može...

Srpski jezik na Kosovu ugrožavaju institucije

Srpski novinari i njihovo udruženje na Kosovu sve glasnije protestuju zbog kršenja prava na jezik na događajima na kojima nema obezbeđenog prevoda na srpski. U emisiji „Dogovor!?“, novinar portala „Gračanica online“...

Asambleja e Suharekës me deklaratë kundër kthimit të serbëve në Mushtisht

“Duke qenë se plagët janë të hapura, së pari të kthehen të zhdukurit, të ketë kerkim falje nga serbët, të vihen para drejtësisë personat e kriminuar, e pastaj të krijohet klima...

Mogherini to host a High Level Dialogue meeting on Thursday

High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice-President of the European Commission Federica Mogherini will host, on 8 November in Brussels, a meeting of the EU facilitated Dialogue with President Aleksandar...

Haradinaj: Mund të mos mbahet takimi i Parisit

Kryeministri Ramush Haradinaj la të hapur mundësinë e mosmbajtjes së takimit të Parisit të paraparë me 1 korrik, por tha se kjo nuk do të ndodhë për shkak të...

Gabrijel u Prištini: Kosovo više nikada neće biti deo Srbije

Nakon poruke u Beogradu da Nemačka i EU imaju interes da se između Beograda i Prištine, "Srbije i Kosova", situacija dalje opusti i da se radi na rešenju, u Prištini večeras...

Qeveria harton platformën për bisedimet me Serbinë

Qeveria e Kosovës ka miratuar një platformë për dialogun politik me Serbinë. Kjo platformë do t’i procedohet Kuvendit të Kosovës për shqyrtim dhe miratim në formë të rezolutës. Kryeministri i Kosovës, Ramush...

Brukseli thotë se palët janë pajtuar të ulin tensionet

Në Bruksel ka përfunduar pa ndonjë vendim konkret takimi i udhëheqësve më të lartë të Kosovës dhe Serbisë, i thirrur me ftesë të shefes së politikës së jashtme të Bashkimit Evropian,...

Festival o kulturnoj sceni Kosova, “Miredita, dobar dan”, od 31. maja u Domu omladine

Festival "Mirëdita, dobar dan!", godišnje predstavljanje kulturne i društvene scene Kosova u Beogradu, biće održan od 31. maja do 3. juna u Domu omladine, najavio je organizator, Centar za kulturnu dekontaminaciju...

Mbi 2.5 milion euro për komunat në veri të Kosovës

Mbi 900.000 euro i janë ndarë komunës së Mitrovicës së Veriut për ndërtimin e sallës sportive. Bordi më parë i kishte ndarë 1.6 milion euro për këtë komunë në muajin shtator....