Nuland për dialogun, marrëveshjet dhe Asociacionin

(Pjesë nga intervista ekskluzive e ndihmëssekretares amerikane të Shtetit për çështje të Evropës dhe Euroazisë, Victoria Nuland, dhënë RTK-së) RTK: Serbia vazhdon ta bllokojë integrimin e Kosovës në bashkësinë ndërkombëtare. Udhëheqësit e...

Kryetarët e komunave të veriut hartojnë statutin e Asociacionit

Ka kaluar gati një vit prej se është nënshkruar Marrëveshja për themelimin e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe, porse ky Asociacion ende nuk është funksionalizuar. Megjithatë, zyrtarët qeveritarë thonë se shumë...

Miratohet kthimi i 214 personave dhe ndërtimi i 51 shtëpive në katër komuna në...

Pika kryesore e seancës së sotme ishte miratimi i listës për ndërtimin e shtëpive në komunën e Pejës, Shtërpcës, Gjilanit dhe Klinës dhe kthimi i 214 personave të zhvendosur në këto...

Dialogu, peng i formimit të qeverisë së re të Serbisë

Formimi i Qeverisë së re të Serbisë është i domosdoshëm për vazhdimin e dialogut politik ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, kanë thënë zyrtarë të Bashkimit Evropian. Ndërkohë, në Prishtinë, autoritetet qeveritare thonë se...

Komunitetet, 12 për qind të vendeve në universitete

Qeveria stimulon komunitetet të studiojnë në arsimin e lartë. Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Kosovës ka përcaktuar kuotat për të rinjtë e komuniteteve që do të studiojnë në Universitetin...

Final Declaration by the Chair of the Paris Western Balkans Summit

The previous summit meetings led to progress in areas such as youth cooperation and connectivity in the fields of transport and energy. The participants also noted that the dynamic created by...

Dështoi Protesta në Mitrovicë

Ka dështuar protesta në Mitrovicë e thirrur për të kundërshtuar vendosjen e shtatores së Car Llazarit dhe ndërtimin e shtëpive në veri në lagjen e quajtur “Lugina e Diellit”. Kjo protestë ishte...

PDK- Mitrovicë: Mos dilni në protestën e nesërme

Për nesër në Mitrovicë është paralajmëruar një protest kundër ngritjes së shtatores së “Car Llazar” dhe Lagjës “Lugina e Diellit” në Mitrovicën e veriut. Organizatorët nëpërmes një komunikate për media kanë ftuar...

Bahtiri lut qytetarët të mos dalin në protestën e së dielës

"Kam kontaktuar me shefat e grupeve parlamentare të partive politike në Kuvendin e Komunës së Mitrovicës, kur të gjithë më janë bashkuar në thirrjen time për të mos marrë pjesë në...

Tahiri: Strukturat paralele në veri tashmë janë shuar

Tahiri po ashtu ka thënë se tashmë është shuar policia paralele, strukturat e drejtësisë paralele dhe mbrojtja civile. Ajo në një intervistë për Kosovapressin ka treguar edhe për pengesën që Serbia po...