EC Report on Kosovo regarding normalisation process with Serbia


Overall, Kosovo has remained engaged in the dialogue and committed to the implementation of the agreements reached. However, Kosovo needs to make further efforts and contribute to he establishment of circumstances...

Arrestohet Marko Đurić, hyri në Kosovë pa leje

Drejtori i zyrës për Kosovë në qeverinë e Serbisë, Marko Đurić është arrestuar të hënën nga Policia e Kosovës pasi nuk ka përfillur ndalesën e lëshuar nga Qeveria e Kosovës dhe...

Gjykata Kushtetuese javën tjetër me vendim për Asociacionin

Gazeta Blic nga burime ndërkombëtare ka marrë vesh se mund të ndodhë që në pjesën e parë të dhjetorit, instanca më e lartë gjyqësore në vend, të jap verditiktin e saj...

Mogherini held a meeting with Vučić and Thaçi

Federica Mogherini, High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice-President of the European Commission, met on Friday 23 March with Presidents Aleksandar Vučić of Serbia and HashimThaçi of Kosovo. They discussed further,...

Takim për finalizimin e projekteve per pikëkalime kufitare me Serbinë

Qëllimi i këtij takimi ka qenë finalizimi dhe provimi i projekteve për pikëkalimet kufitare në Merdare, Bërnjak dhe Mutivodë, për të cilat sipas Marrëveshjes së Brukselit për IBM dhe Protokollit Teknik,...

U toku preregistracija vozila sa srpskih na kosovske tablice

U toku je preregistracija vozila sa srpskih registarskih oznaka, gradova na Kosovu, na KS odnosno RKS registarske tablice. Preregistracija je rezultat Briselskog sporazuma o slobodi kretanja koji su ranije postigli Beograd...

Gjykata në veri gati për 17 tetor

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) është i gatshëm që më 17 tetor të fillojë punën në gjykatën në veri të Mitrovicës. 48 gjyqtarët që do të punojnë në këtë gjykatë dhe...

Ka ndërruar jetë dramaturgu i njohur, Petrit Imami

Ka vdekur dramaturgu i njohur Petrit Imami, autor i skenarit për serialin dhe filmin televiziv “Era dhe lisi”, pastaj i filmit “Përroi Vërshues” e shumë filma tjerë.

BIG DEAL: Kosovo-Serbia Dialogue ‘Split Asunder’

“BIG DEAL: Split Asunder” is a joint report produced by BIRN Kosovo, Internews Kosova and the Advocacy Center for Democratic Culture (ACDC) of North Mitrovica. The report finds that this six...

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe: obligim apo mundësi e mirë?

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe në përgjithësi prezentohet dhe arsyetohet si një obligim ndërkombëtar. Përfaqësues të qeverisë i referohen Asociacionit si pjesë e procesit të normalizimit të marrëdhënieve me Serbinë....