Kriza në Kosovë dhe zgjedhjet në Serbi e kanë shtyrë dialogun

Kriza politike në Kosovë dhe zgjedhjet në Serbi kanë bërë që ky proces të stagnojë. “Unë mendoj se askush nuk ka pritur se Kosova mund të angazhohet që të shkojë në Bruksel...

Uskoro s Mustafom i Tačijem

Vučić je na konferenciji za novinare u Briselu, upitan da li je u razgovorima sa visokim američkim i evropskim zvaničnicima došao do saznanja da će zapad dati podstrek vlastima u Prištini...

Kosovsko pravosuđe: Mesta za još 14 srpskih sudija

Prošle godine raspisan je konkurs za 48 slobodnih radnih mesta za sudije srpske nacionalnosti, od ukupnog broja prijavljenih kandidata komisija je sudskom savetu predložila 34 kandidata, a dekret o imenovanju je...

Žbogar: Poverenje Srba i Albanaca preduslov za ZSO

,,Situacija na Kosovu nije toliko loša, ukoliko se uzme u obzir ono što je do sada urađeno’’, rekao je gostujući u emisiji Razgovor RTK2 specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar,...

McAllister: The dialogue is closely linked with the EU accession

European Western Balkans: Mr McAllister, thank you for your time. Let us begin with a topic that is not adequately covered by the media in the Western Balkans, the „Brexit“. What...

Normalization of relations and European integration of Serbia and Kosovo

The process of normalization of relations between Serbia and Kosovo, the essence of Chapter 35 in the process of Serbia’s accession to the European Union, is questionable since representatives of civil...

BE-ja ka shtuar presionin ndaj Serbisë, thotë Tahiri

Ajo ka deklaruar se kjo është vërejtur gjatë Samitit të Liderëve të Ballkanit Perëndimor në Paris. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ministrja Tahiri ka treguar se në...

Verifikim diplomash apo integrim i Universitetit të Mitrovicës

Kjo sipas tyre, nënkupton integrimin e këtij universiteti në arsimin e Kosovës. Siç thonë ata, verifikimin e këtyre diplomave mund ta kryejnë të gjithë ata studentë që dëshirojnë të punojnë në institucionet...

Nuland për dialogun, marrëveshjet dhe Asociacionin

(Pjesë nga intervista ekskluzive e ndihmëssekretares amerikane të Shtetit për çështje të Evropës dhe Euroazisë, Victoria Nuland, dhënë RTK-së) RTK: Serbia vazhdon ta bllokojë integrimin e Kosovës në bashkësinë ndërkombëtare. Udhëheqësit e...

Kryetarët e komunave të veriut hartojnë statutin e Asociacionit

Ka kaluar gati një vit prej se është nënshkruar Marrëveshja për themelimin e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe, porse ky Asociacion ende nuk është funksionalizuar. Megjithatë, zyrtarët qeveritarë thonë se shumë...