MTI vendos masa reciproke ndaj Serbisë për mosnjohjen e certifikatës së ADR-së

“Me këtë vendim, është obliguar Dogana e Kosovës që të mos njeh certifikatën e ADR-së të lëshuar nga autoriteti serb. Vendimi është marrë pas përpjekjeve të shumta të Qeverisë së Kosovës...

Kosova s’e mori kodin telefonik +383 as në muajin mars

Edhe më tej tregu i telekomunikimeve vazhdon të mbetet kaotik sa i përket prefikseve të ndryshme që përdoren duke pasur në përdorim kode nga Monako, Sllovenia e Serbia. Bazuar në deklarimet e...

Katër pikat e Thaçit që vendosin paqen e bashkëpunimin Kosovë – Serbi

Kryetari në pritje Hashim Thaçi, ka mbajtur një ligjëratë sot në Institutin e Hagës për Drejtësi Globale, transmeton koha.net. Në kë fjalim i ka paraqitur katër pikat sipas të cilave dhe sipas...

Qeveria e Kosovës lë në harresë hartimin e statutit të “Zajednicës”

Ekzekutivi kosovar ende nuk ka filluar me identifikimin e ekspertëve kushtetues vendor dhe ndërkombëtarë të cilët do të merren jo vetëm me shqyrtimin e aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, por edhe në...

Mariq: Asociacioni i komunave serbe, pa kompetenca ekzekutive

Serbëve të Kosovës u janë shuar gati krejt shpresat se Asociacioni i Komunave me shumicë serbe është afër formimit. Kaq pesimist për këtë punë është edhe vetë ministri i administrimit të pushtetit...

Qeveria nuk e mohon mundësinë e krijimit të një komune të re me shumicë...

Bajram Gecaj, zëvendësministër i Administrimit të Pushtetit Lokal, në një prononcim për lajmi.net, ka thënë se, për krijimin e komunave të reja janë dakorduar në marrëveshjen e koalicionit që kanë me...

European Path of Kosovo

Four years later, we have the Stabilisation and Association Agreement between the European Union and Kosovo that will enter into force on 1 April 2016, as the most important achievement for...

Asociacioni mund të vonohet

Fajtor për këtë, sipas Tahirit, është kryeneçësia e Serbisë për të mos i zhbërë strukturat paralele në Kosovë si dhe procesi zgjedhor në të cilin po futet shteti fqinj. Në një...

“Incidentet ndëretnike në veri kanë rënë,” thotë Hoxhiq

Ajo ka bërë me dije se incidentet ndëretnike kohët e fundit në këtë pjesë të Kosovës kanë rënë. Hoxhiq në këtë intervistë për “Epokën e re” ka vlerësuar se edhe procesi...

Kuvendi i Gjilanit përjashton këshilltarin Mitroviq nga seanca

Mitroviq ka refuzuar të lëshojë sallën duke detyruar kryesuesen e KK-së, Valentina Bunjaku - Rexhepi të kërkojë pauzë dhe më pas puna e Kuvendit ka vazhduar, ngase Mitroviq nuk ka qenë...