Në Bruksel u mbajt takimi i grupit punues për telekom

Delegacioni i Republikës së Kosovës i kryesuar nga ministrja për Dialog, Edita Tahiri, në takime bilaterale me ndërmjetësit e BE-së diskutoi mbi çështjen e zhbllokimit të kodit telefonik për Kosovën, duke...

Sot në Bruksel bisedohet për kodin telefonik

Sot në Bruksel do të zhvillohet takimi i radhës në mes Kosovës dhe Serbisë, ku do të diskutohet për çështjen e kodit telefonik. Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, ka thënë për KosovaPress,...

Dështon dialogu për kadastrën

Ka dështuar takimi mes palës kosovare dhe asaj serbe për zbatim të marrëveshjes për kadastrën, ose kthimin e dokumenteve kadastrale të cilat Serbia i ka marrë dhunshëm nga Kosova gjatë luftës. Pala...

Sot në Bruksel ka me vazhdue dialogu Kosovë-Serbi

Siç ban të ditun kjo zyre, bisedimet dy-ditore do të mbahen në selinë e Shërbimit Europian për Punë të Jashtme, dhe do kanë me u trajtue të gjitha temat e pazgjidhuna...

Beogradi kushtëzon marrëveshjet për krijimin e Asociacionit

Marrëveshja e arritur më 25 gusht të vitit te kaluar, në kuadër të dialogut për normalizim të marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë, parasheh që Asociacioni të ketë një shkallë autonomie në...

Kushtet e Kosovës për themelimin e Asociacionit serb

Ajo në një ligjëratë të mbajtur ditë më parë në një Universitet të Tiranës, ka thënë se Asociacioni nuk mund të themelohet pa u shpërbë plotësisht të gjithë strukturat paralele serbe,...

Në veri të Mitrovicës shtohet numri i aplikuesve për letërnjoftimet e Kosovës

“Më parë kemi pasur dymbëdhjetë aplikime për marrjen e letërnjoftimeve të Kosovës dhe tani ky numër është rritur në dyzet. Letërnjoftimi është kusht për marrjen e pasaportës”, tha Hoxhiq në një...

Zyra e BE-së e siguron Agim Bahtirin, kufijtë nuk lëvizin

Në një korrespodencë të siguruar nga Klan Kosova mes Bahtirit dhe Boyd McKechnie nga Zyra e BE-së, konfirmohet një gjë e tillë. “Lidhur me referencën tuaj për kufijtë administrativë, Zyra e BE-së...

Bahtiri: Nëse ndërrohen kufijtë e Mitrovicës, dorëhiqem

Këto komente numri një i Mitrovicës i bëri në tribunën “Ura mbi Ibër” që po mbahet në Prishtinë nën organizimin të Lëvizjes Vetëvendosje dhe komunës me të cilën udhëheq Bahtiri. Ai shtoi...

Thaçi: Shpejt krijohet komisioni për themelimin e AKS-së

Thaçi ka thënë se themelimi i Asociacionit do të jetë në përputhshmëri me ligjet e Kosovës dhe Kushtetutën e saj, raporton KTV. Presidenti këto komente i bëri pas takimit me delegacionin e...