Serbia and Kosovo need to unconditionally de-escalate the situation on the ground, says Borrell

Statement by High Representative Josep Borrell on the situation in the north of Kosovo I continue to follow the situation in the north of Kosovo closely....

Escobar mbi tensionet e fundit midis Kosovës dhe Serbisë

Zv/Ndihmës Sekretari i Shtetit për Evropën Jugore dhe Qendrore, Gabriel Escobar thotë se përparësia kryesore në këtë detyrë do të jetë integrimi më i shpejtë i vendeve të Ballkanit...

Kosovo Serb NGOs on tensions in Jarinje and Brnjak crossings

A group of NGOs gathered around the OPEN initiative and other organizations, and media stress that the unannounced start of the implementation of the decision of the Government of...

EU calls for immediate de-escalation in the north of Kosovo

The European Union calls for an immediate de-escalation in the north of Kosovo. Any provocations or unilateral actions must be avoided as they would go directly against the interest...

Kurti për targat: Ose i mbajnë të dyja shtetet, ose i heqin

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se vendimi për reciprocitet ndaj Serbisë, sa u përket targave të automjeteve, nuk është provokim e as diskriminim ndaj askujt.

Vuçiq: Kosova të tërheqë policinë ose do marrim masa

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se Kosova duhet të ndryshojë vendimet e saj “të këqija” ose në të kundërtën, shteti i tij do të ndërmarrë masa, pa specifikuar...

Kosova vendos reciprocitet për targat me Serbinë

Policia e Kosovës ka filluar të heqë targat e veturave që hyjnë nga Serbia, duke aplikuar masa reciprociteti ashtu siç deri sot kanë autoritetet serbe me veturat e regjistruara...

YIHR: Qytetarët duhet të dinë përmbajtjen e marrëveshjes për hapjen e arkivave sekrete

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi (YIHR Serbia) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) kërkojnë nga...

Processing war crimes important for Serbia’s EU accession

Serbia is still far from making real progress regarding war crimes trials, although the issue of war crimes is part of Chapter 23, which is key for the accession...

Bislimi: Nuk do të ketë takim Kurti-Vuçiq

Udhëheqësi i delegacionit të Kosovës në dialogun me Serbinë, Besnik Bislimi konfirmoi se gjatë këtij muaji nuk do të ketë takim ndërmjet kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit...