Draft–statuti i Asociacionit pritet të përfundojë brenda afatit të caktuar nga BE

0
335

Ekipi menaxhues për themelimin e Asociacionit të komunave serbe u takua sot me shefin e Misionit OSBE-së, Jan Brathu, dhe përfaqësuesit e këtij misioni në Kosovë dhe i informoi për procesin e hartimit të statutit të Bashkësisë.

Anëtarët e këtij ekipi i informuan bashkëbiseduesit se puna në tekstin është në fazën përfundimtare dhe se draft statutit i Asociacionit do të përfundojë brenda afatit të caktuar nga Bashkimi Evropian, përkatësisht deri më 4 gusht.

“Ekipi menaxhues është gati që në çdo kohë pas 4 gusht, me kërkesën e Brukselit, të paraqet tekstin në komitetet për zbatimin dhe para pjesëmarrësve e dialogut në nivelin të lartë, siç parashikohet në marrëveshjet e mëhershme në mes Beogradit dhe Prishtinës”.

“Anëtarët e Ekipit menaxhues shprehin keqardhjen, sepse në punën e deritanishëm nuk ishin në gjendje të takohen në Bruksel me komitetet për zbatimin, dhe të paraqiteni punën në tekstin në fazat, siç parashikohet në marrëveshjen, dhe ndoshta të marrin disa sugjerime”, thuhet në një njoftim të këtij ekipi, transmeton Klan Kosova.

Ekipi menaxhues thekson në kumtesë se do të vazhdojë të punojë në draft statutin, edhe pse është pothuajse i mbaruar, me qëllim e përmirësimit shtesë, deri në prezantimin në Bruksel.

(klankosova.tv, 01/08/2018)

SHARE