Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

0
231

Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

U kosovskoj policiji ističu da su pojačane mere kontrole i druge preventivne mere neophodne pre svega radi veće bezbednosti građana, posebno dece, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Od 24.septembra 2018.godine od strane policijskih službenika regiona Mitrovica Sever biće preduzete policijske mere u svim opštinama na području regiona na pojačanoj kontroli vozila uvezenih iz inostranstva,  kao i svih drugih vozila koja nemaju potrebnu dokumentaciju ili nisu registrovana.  Na osnovu operativnog plana Regionalne direkcije policije, takva vozila biće isključena iz saobraćaja,  a prema licima će biti preduzete i zakonske mere u smislu konfiskovanja vozila i procesuiranja slučajeva” – navodi se u saopštenju kosovske policije dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Dodaje se da će se vršiti i detaljna provera samih učesnika  u saobraćaju , odnosno provera  kompletne saobraćajne dokumentacije vozača ( vozačka dozvola, saobraćajna dozvola, polisa osiguranja i dr. ), kao  i sposobnost učesnika u saobraćaju u upravljanju vozilom ( alkotestiranje i drugo).

U kosovskoj policiji navode da u opštinama na području regiona Mitrovica Sever u saobraćaju učestvuje veliki broj tehnički neispravnih vozila uvezenih iz inostranstva, bez potrebne saobraćajne dokumentacije, neregistrovanih i bez kompletne opreme koju su obavezna da poseduju. 

Dodaju da se jedan deo ovakvih  vozila koristi za prevoz putnika kao taksi vozila, i za razne druge nezakonite radnje.

Zbog tehničke neispravnosti ovih vozila dolazilo je i do saobraćajnih incidenata koji su za posledice imali  fizičke povrede lica, materijalnu štetu,  ali je nažalost bilo i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, podsećaju iz policije.

(radiokontaktplus.org, 20/09/2018)

SHARE