KOSOVAR HISTORY EDUCATION NEEDS A CHANGE

Education is on the brink of being revolutionized by digital means. This encourages us to...

‘E pazakontë: Dëgjova gjuhën shqipe në Radio Televizionin e Serbisë 2’

Milenko Todorovic Ka disa vite që nuk e ndjek televizionin; ta lodhë trurin, krijon imazh të...

Personifikacija moći

Kolumna je izvorno objavljena na sajtu New perspektiva Tokom svog govora u severnoj Kosovskoj Mitrovici 9....

Profesori nga Londra: Një marrëveshje midis Kosovës e Serbisë do të hapte shumë dyer

“Një marrëveshje midis Beogradit dhe Prishtinës, duke supozuar se bazohet në pranimin e plotë të...

A mund ta imagjinosh?

Na ishte njëherë në një shtet të largët… Në këtë mënyrë zakonisht fillojnë përrallat, apo...

«Mirëdita, dobar dan»

Temperatura mbi 30 gradë, kaos dhe rrëmujë në trafik, aroma e njohur e blirëve të...

‘Mirëdita, dobar dan’

Gjenerata ime është dënuar të rritet në luftë dhe të kalojë fëmijërinë e saj në...

Naučnici u K. Mitrovici: Suočavanje sa “nevaljalcima” s obe strane, pa onda da gradimo pozitivan odnos

„Treba se suočiti sa prošlošću, kakva god da je ona među nama, mi nismo jedini...

Forum Future: “Vučić i Tači učili iz boljih udžbenika istorije”

KOSOVSKA MITROVICA- Istorijski knflikti između Srba i Albanaca nisu imali zastrašujuće dimenzije i treba se...

Shumëperspektiviteti – mbjellja e farave të pajtimit

Intervistë me Joana Hansonin dhe Shkelzen Gashin: Pas prezantimit të projektit “Mësimdhënia shumëperspektivëshe e historisë në...

A look back at 2017 through our most-read stories

Ups and downs in Kosovo during 2017, as discussed through Prishtina Insight’s top 10 most-read...

E VËRTETA E NJËANSHME E SË KALUARËS

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, këtë vit inicioi themelimin e një Komisioni për të Vërtetën...

Shqiptarët dhe dy historitë e ndryshme komuniste

Më 12 shtator, New Perspektiva dhe D4D (Democracy for Development) e organizuan një debat lidhur...

Përmirësimi i gabimeve nga librat e historisë

Së fundmi në Sbunker u diskutua historia që mësohet sot në shkollat e Kosovës, mënyrën...

Joanna Hanson për Urban FM

https://www.youtube.com/watch?v=VESEE84wQcs&feature=share https://www.facebook.com/radiourbanfm/