Page 179

Le të mos fshihemi pas futbollit

Jasmina Lazović Në kohën kur Fadil Vokrri luante për Partizanin, ky klub beogradas ka pasur tifozë në tërë Jugosllavinë e atëhershme. Kanë qenë ato kohë...

Jugoshovinistët

Shpesh e gjej veten duke përgjithësuar kur mendoj rreth nacionalizmit, kombeve, patriotëve dhe atdhetarisë në Ballkan, por disa gjëra thjesht nuk mund t’i them...

A po e mbështetë BE racizmin dhe urrejtjen ndëretnike?

Ndeshja e shumëpritur mes Serbisë dhe Shqipërisë u braktis kur një dron (fluturake) që mbante flamurin e Shqipërisë provokoi një përleshje midis lojtarëve dhe...

Le të mos fshihemi pas futbollit

Në kohën kur Fadil Vokrri luante për Partizanin, ky klub beogradas ka pasur tifozë në tërë Jugosllavinë e atëhershme. Kanë qenë ato kohë kur...

Të falësh por mos të harrosh?

Violeta Hyseni Kelmendi “I vdekuri nuk mund të bërtas për drejtësi, është detyrë e të gjallëve që t’a bëjnë këtë”, ka thënë shkrimtarja amerikane Lois...

Ballafaqimi me trashëgiminë e të kaluarës

Në njëzet vjetët e fundit, Ballkani ka parë shumë gjak, vuajtje, refugjatë, dhe migrim të detyruar të njerëzve. Karateristikë e përbashkët e të gjitha...

Kthimi në të ardhmen

Kthimi i të zhvendosurve të luftës në shtëpitë e tyre në Kosovë deri tani ka shkuar me ritëm tepër të ngadaltë. Në vend se...

Pse na duhen flamujt?

Pse na duhen flamujt? Javën e kaluar isha në Mitrovicë dhe flamujt që pashë aty ma kujtuan këtë pyetje përsëri. Më duhet ta pranoj,...

Rezultatet e bisedimeve Kosovë-Serbi ofrojnë vetëm material shtesë për debat

Marrëdhëniet në mes të Kosovës dhe Serbisë ishin në një mënyrë më normale para Marrëveshje së normalizimit sesa që janë sot, shkruan Driton Zhubi. Dy...