Blog Page 2

Mes sovranitetit dhe ndikimit të faktorit ndërkombëtar

Një element ndoshta jo gjithmonë i dukshëm sa i përket procesit të dialogut mes Kosovës dhe Serbisë është edhe dilema e shteteve...

Shënimi i muajit

Pas tensionit të dhjetë ditëve të fundit të shtatorit, muaji i tetorit filloi me shtendosje.  Ashtu siç parashihte marrëveshja...

Saga juridike e Manastirit të Deçanit

Kërkesa e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës ndaj Prokurorisë së Shtetit që të ndërmarrë veprime mbi të drejtat pronësore të Manastirit të Deçanit,...

Vjeshtë e nxehtë  

Vjeshta është zakonisht kohë kur ditët e zymta me shi dhe moti i ftohtë e sjellin njeriun në një gjendje që më...

NP Interview: Naim Rashiti, Balkans Group (BPRG)

Moszgjidhja e konflikteve në Ballkanin Perëndimor për më shumë se 20 vjet është bërë pengesa kryesore për të ardhmen e rajonit dhe...

“Parajsa fiskale” në veri të Kosovës

Në katër komunat e banuara me shumicë serbe në pjesën veriore të Kosovës (Zveçan, Leposaviq, Mitrovicë e Veriut dhe Zubin Potok), 3,691...

NP Interview: Milica Andrić Rakić, NSI

“Ekziston një mungesë e të kuptuarit të situatës në Veri nga mediat kosovare që raportojnë në gjuhën shqipe dhe nga Organizatat e...

Në Bruksel u mbajt takimi i parë i grupit punues për...

(Bruksel, 21 tetor 2021) Takimi i parë i grupeve punuese në nivel të ekspertëve për çështjen e targave të...

BE: Të enjten takohet grupi punues për targat

Bashkimi Evropian ka konfirmuar se të enjten, më 21 tetor do të zhvillohet takimi i parë i grupit punues për çështjen e...

European Commission assesses and sets out reform priorities for the Western...

Today, the European Commission adopted its 2021 Enlargement Package, providing a detailed assessment of the state of play and the progress made...