Blog Page 234

Rekomandimet e Shoqërisë Civile kosovare për BE-në

Rekomandimet e Shoqërisë Civile të Kosovës për Përfaqësuesen e Lartë të BE-së para rihapjes së bisedimeve Prishtinë-Beograd: • Informimi dhe transparenca janë një shqetësim i...

Marrëveshja e Brukselit u arrit “me biseda, jo me presion të...

(Robert Cooper flet për New Perspektiva) Kryeministri i Kosovës dhe ai i Serbisë takohen në Bruksel javën e ardhshme për të rifilluar dialogun i cili...

POLITIKA E MANIPULIMIT

Po lexoja ditëve të fundit se për çka po shkruajnë mediat në Kosovë dhe në Serbi. Po lexoj dhe nuk po besoj se çka...

Koncepti i kombit

Me rënien e komunizmit, shumë standarde janë njësuar me ato të Perëndimit. Për fat të keq në paraqitjet publike, në Shqipëri dhe në territoret...

Krimet dhe mohimet

Kur zgjohem për Krishtlindje në Beograd, nuk kam nevojë të ndez televizorin për të ditur që tri lajmet e para do të jenë: - Patriku...

Posta e politizuar

Nuk kisha menduar asnjëherë nëse marrëdhëniet Kosovë-Serbi funksionojnë sa i përket shërbimeve postare derisa nuk u ballafaqova me situatën kur duhej të dërgoja diçka...

Referendum? Çfarë referendumi?

Kosova ka vite që po ballafaqohet me pengesa në zhvillimin e politikave të saj ndërkombëtare për shkak të mosnjohjes së saj nga Serbia dhe...

Rruga deri te drejtësia

Si të arrihet drejtësia tranzicionale në Kosovë? Si të merret vesh se çka ndodhur me personat e pagjetur në Kosovë dhe si të vihet...

Për (mos)marrëveshjen

Tema e cila momentalisht po përshkon të gjitha mjediset në Kosovë është Marrëveshja e Brukselit, që edhe për serbët edhe për shqiptarët është diçka...

Gjurmët e së kaluarës

Të mitë janë nga jugu. Jovanoviqët. Thonë, kanë lindur në Selac, edhe babai, edhe gjyshi, edhe katragjyshi... Kurrë nuk kam qenë. E më thërriste....