Blog Page 246

OnePerson

Perspektiva evropiane e shqiptarëve dhe serbëve

Të shkruash një tekst rreth marrëdhënieve mes dy kombeve dhe perspektivën e tyre, në këtë rast mes shqiptarëve dhe serbëve, nuk është e lehtë....

Nga lufta te pajtimi

Zakonisht kur përmendet Ballkani, njerëzve në Perëndim nuk u vijnë shumë gjëra të mira ndërmend. Një rajon i cili gjatë viteve është copëtuar nga...

Marrëveshje për diversitet?

Si vlerësohet normalizimi? Si duhet raportuar atë? A e bëjmë këtë përmes prizmit të ndikimit të tij në jetën e njerëzve, duke plotësuar kuti...

Debat rreth Asociacionit të Komunave me shumicë serbe

“Roli, rëndësia dhe ndikimi i Asociacionit të Komunave Serbe, si pjesë e Marrëveshjes së Brukselit,” ishte temë e debatit publik që u zhvillua kohë...

Një muaj më vonë (2)

Aktivitetet dhe blogjet në Perspektiva muajin e kaluar kanë treguar në një masë të madhe dallimin mes dëshirave dhe aspiratave të njerëzve dhe frustrimin...

Me randësi me marrë pjesë

Ragip Luta (Me sporte “te vogla” drejt normalizimit) Fakti se futbolli me shfaqjet e veta negative e zhvendosë vëmendjen prej lajmit të pritun për ma shumë...

A po e mbështetë BE racizmin dhe urrejtjen ndëretnike?

Krenar Gashi Ndeshja e shumëpritur mes Serbisë dhe Shqipërisë u braktis kur një dron (fluturake) që mbante flamurin e Shqipërisë provokoi një përleshje midis lojtarëve...

Me randësi me marrë pjesë

(Me sporte “te vogla” drejt normalizimit) Fakti se futbolli me shfaqjet e veta negative e zhvendosë vëmendjen prej lajmit të pritun për ma shumë se...

Të mbytesh në një fushë futbolli

Ndeshja Serbi-Shqipëri më gjeti në Britani, ku sapo kisha mbërritur, i ftuar me rastin e botimit atje të librit tim “Nëntëdhjeteshtata - Apokalipsi i...