Blog Page 3

EU EOM: Zgjedhje të organizuara mirë por mangësitë e vjetra në...

Shefi i Misionit, Z Lukas Mandl, deputet i Parlamentit Evropian, paraqiti sot gjetjet preliminare të Misionit të Bashkimit Evropian për Vëzhgimin e...

‘Mirëdita, dobar dan’ në Prishtinë

Këtë vit festivali “Mirëdita, dobar dan!” nikoqir kishte Prishtinën gjatë tri ditëve prej 14 deri më 16 tetor. Ndryshe nga vitet e...

Çmim tepër i lartë 

Pikërisht kur menduam se një periudhë tjetër e mundimshme ishte prapa nesh, se tani do të lidhnim të paktën disa muaj pa...

Pakicat etnike në Serbi e Kosovë si ura lidhëse

(Shkruar nergut për New Perspektiva) Krijimi i kombeve në Ballkan shpërfaq ideologjikisht një kombinim me elemente të botëkuptimit francez...

Pjesëloja e dytë

Dihej që nga fillimi se marrëveshja në Uashington ishte një shkronjë e vdekur në letër, por që e tëra do të kthehet...

Reciprociteti – efektiv apo jo

Pas vendosjes së reciprocitetit për targat, Kryeministri i Kosovës Albin Kurti së fundmi është shprehur që shteti i Kosovës tashmë është gati...

‘Stikerat’ zgjidhin përkohësisht krizën rreth targave

I lehtësuar nga Bashkimi Evropian, dialogu në mes Kosovës dhe Serbisë, që synon gjetjen e një zgjidhjeje gjithëpërfshirëse për normalizimin e marrëdhënieve...

Ahead of the EU – Western Balkans Summit, civil society discusses...

Ahead of the EU – Western Balkans summit (Brdo, 6 October 2021), the second edition of the EU-Western Balkans Media Literacy conference...

Kosova dhe Serbia mbulojnë simbolet shtetërore në targat e automjeteve

Kosova dhe Serbia nga dita e hënë (4 tetor) kanë filluar vendosjen e letrave ngjitëse në targat e automjeteve që kalojnë në...

Zhbllokohen pikat kufitare në Bërnjak dhe Jarinjë

Të shtunën, më 2 tetor, janë zhbllokuar dy pikat kufitare, Jarinjë dhe Bërnjak, të cilat lidhin Kosovën dhe Serbinë.