KOSOVAR HISTORY EDUCATION NEEDS A CHANGE

Education is on the brink of being revolutionized by digital means. This encourages us to believe that Kosovar education might be on the path toward needed reform, hopefully starting with abandoning...

‘E pazakontë: Dëgjova gjuhën shqipe në Radio Televizionin e Serbisë 2’

Milenko Todorovic Ka disa vite që nuk e ndjek televizionin; ta lodhë trurin, krijon imazh të rrejshëm, thjesht të ngarkon. Për të gjitha që kam nevojë i gjej në rrjet, kryesisht përdor...

Personifikacija moći

Kolumna je izvorno objavljena na sajtu New perspektiva Tokom svog govora u severnoj Kosovskoj Mitrovici 9. septembra 2018. godine, predsednik Vučić nije građanima najavio nastavak pregovora u Briselu, ali ni njihov prekid....

Profesori nga Londra: Një marrëveshje midis Kosovës e Serbisë do të hapte shumë dyer

“Një marrëveshje midis Beogradit dhe Prishtinës, duke supozuar se bazohet në pranimin e plotë të shtetësisë së Kosovës nga Serbia, do ta ndryshonte tërësisht pozitën e Kosovës në skenën botërore” thotë...

A mund ta imagjinosh?

Na ishte njëherë në një shtet të largët… Në këtë mënyrë zakonisht fillojnë përrallat, apo jo? Kështu zakonisht fillojnë rrëfimet në të cilat nuk besoni dhe që janë gjithçka tjetër vetëm...

«Mirëdita, dobar dan»

Temperatura mbi 30 gradë, kaos dhe rrëmujë në trafik, aroma e njohur e blirëve të Beogradit – fundi klasik i majit, do të thoshin shumë vetë. Ndoshta një ditë klasike maji,...

‘Mirëdita, dobar dan’

Gjenerata ime është dënuar të rritet në luftë dhe të kalojë fëmijërinë e saj në mënyrën që askujt nuk do t’ia dëshironit. Por brezi im nuk duhet të jetë i dënuar...

Naučnici u K. Mitrovici: Suočavanje sa “nevaljalcima” s obe strane, pa onda da gradimo...

„Treba se suočiti sa prošlošću, kakva god da je ona među nama, mi nismo jedini narodi koji imaju loša istorijska iskustva, ni jedini, ni prvi, ni poslednji. Dok god se ne...